"Bekeravontuur leverde een pak ervaring op"

Print
Basketbal
BR>DENDERMONDE - De aanzet van de competitie verliep tot hiertoe perfect. Twee toppers in bevordering, Gembloers (eerste plaats) en Esneux (vierde), zijn door Hemaco uit de nationale beker gewipt. Laarne kreeg geen kans in de Oost-Vlaamse beker.
In de competitie staat de collegeploeg na vier speeldagen ongeslagen aan de leiding. De kater na de degradatie uit eerste provinciale is verwerkt. Vorige zaterdag werd van een niets de vierde ronde gemist en een eventueel uitzicht op een derby met Okapi Aalst verkeken.
"In de slotseconde een wedstrijd verliezen waarin de ploeg doorlopende de betere was, is ontgoochelend", weet coach Hugo Coene. "Een ander gevoel zou het bewijs zijn dat de groep niet goed bezig is. Het kleinste detail komt bij de ontleding aan de orde. Na de ontgoocheling onthouden we het positieve. We waren bekwaam om op papier sterkere tegenstanders zowel aanvallend als in verdediging onder druk te zetten."
"Ik ben een tevreden coach. In de beker bewees de groep zijn paraatheid. Tegen Beringen was het niet anders. De driepunter op het eindsignaal was een koude douche. We hadden nochtans geen moeite om ons aan te passen aan de wisselende verdedigingsystemen. De Limburgers etaleerden meer kracht."
"Het nationale bekeronderdeel is afgesloten. Het was goed en leverde ons een pak ervaring op die we in de competitie kunnen gebruiken. De competitie komt nu op de eerste plaats. We mogen niet denken dat het tegen de tweedeprovincialers vlot zal gaan, omdat we nationalers aankonden. We draaien de bekerknop om en zijn paraat om de eerst plaats te verdedigen", stelt een gedreven Hugo Coene.

.

Nu in het nieuws