Abdoul wil nieuw hoogstandje

Print
Boksen
BR>GENT - De bokssport in het Gentse herleeft als nooit tevoren. Na de stuntmeeting op Paasmaandag, waarbij De Kerpel tegenover Coopman stond en die meer dan 3000 toeschouwers naar het Tolhuis lokte, wacht de boksliefhebbers op vrijdag 15 oktober opnieuw een aantrekkelijke meeting in de Gentse topsporthal.
Gentenaar Ismael Abdoul, de ongeslagen Belgische kampioen bij de halfzwaargewichten, neemt het in de hoofdkamp om het open Beneluxkampioenschap op tegen Filipkio. Niet de eerste de beste, vermits de Rus zich onlangs de evenknie toonde van ex-Europees kampioen Zaitsev.
Jurgen Haeck staat voor een ernstige test tegen Jozef Kubowski. Ook El Houari en Wanyama boksen een profkamp maar het was de voorbije dagen voor beiden nog even zoeken naar een waardige tegenstrever.
Voorts staan zes liefhebberskampen op het programma waarbij het vooral uitkijken wordt naar Djamel Selini, die onlangs werd geselecteerd om aan twee pre-Olympische tornooien deel te nemen in Athene en Liverpool. De meeting begint om 20 uur.

Turntop aan de slag in Gent


Ritmische gymnastiek
GENT - Forza Ritmica Gent blijft één van de voornaamste bezielers van de ritmische gymnastiek in ons land. Om dit imago nog meer kleur te geven organiseert deze bloeiende club in de Gentse turnhal Arena van Vlietingen voor de vijfde keer zijn tweejaarlijks 'Flanders International Rythmic Cup'.
Op dit internationaal hoog aangeschreven tornooi, dat doorgaat van 15 tot en met 17 oktober, sturen 13 landen een afvaardiging waaronder de toplanden Oekraïne en Bulgarije. Forza Titmica Gent wordt sportief geleid door de Bulgaarse Romaniana Bourava. Van Oost-Vlaamse zijde komen Anjuli Dewilde, Cynthia Oosterlinck, Sarina Schatteman, Sofie Verdegem, Irina Majumdar, Delphine Van Aerde, Sara Verdegem, Annelies Huybrighs (Forza Ritmica Gent), Sara Maes, Britt Steurbaut en Inge De Backer (Happy Gym Gent) in actie. De grote afwezige is Elke De Backer die om onduidelijke redenen wegblijft uit haar eigen stad.

.

Nu in het nieuws