Meuser vierde keer naar Ironman

Triatlon

BR>

SINT-NIKLAAS -

Gisterenochtend vertrok Christian Meuser al voor de vierde keer naar de Ironman in Hawaii. Onder het motto

steeds sneller en steeds beter

gaat de Waaslander er voor de vierde keer op rij van start in de "Moeder aller triatlons."

Op zich is deelnemen aan een Ironman al een prestatie op zich. Jaarlijks proberen zowat 25.000 deelnemers zich te kwalificeren voor hooguit 1.500 startplaatsen. Voor Christian, die deze stunt al voor de vierde keer op rij lukte, ligt de lat opnieuw wat hoger.

"Vorig jaar, in de zwaarste Ironman ooit klokte ik een tijd van 10 uur 10 minuten. Gezien mijn huidige conditie, vergelijkbaar met deze van vorig jaar zit een tijdsverbetering er in. De barrière van 10 uur doorbreken is mijn droom", stelt Christian op de vooravond van zijn vertrek. "Toch blijft het relativeren. In zo'n wedstrijd kan van alles misgaan. Ik hoop alleszins dat ik ook nu van enige mechanische problemen gespaard blijf."

In tegenstelling tot de voorbije jaren was Christian Meuser de laatste maanden omzeggens met geen ogen te bespeuren. Zowat alle triatlons te lande liet hij links liggen.

"Een bewuste keuze. Nadat ik me eind juni in Roth - zowat de grootste triatlon op het Europese vasteland - kwalificeerde kon het "familieverlof" beginnen. Maar amper was de eerste vermoeidheid verdwenen of ik bouwde al stiekem mijn trainingsschema naar Hawaii op. Gedurende 117 dagen heb ik dan alles in functie van Hawaii gesteld. In plaats van een hele zomer van hot naar her te rotsen heb ik zoveel mogelijk wedstrijdritme trachten na te bootsen door met de hartslagmeter te trainen. In tegenstelling tot de voorbije jaren heb ik dan ook enorm veel kilometers gemaald. Meer dan ooit tevoren zelfs. Ik vraag me dan ook al eens af waar de grens ligt. Hoe dan ook: ik ben er klaar voor", aldus Meuser die in Hawaii start aan de zijde van Luc Van Lierde, de wereldrecordhouder en "Hawaii's Course Record Holder". Daarnaast zullen ook Temsenaar Peter Moerman, Eric De Beukelaer uit Brecht en Joachim Van der Auwera de oceaan zal induiken.

Nu in het nieuws