Teku-Kan opnieuw sterk gestart

Karate

D.V.B.

BR>

GENT -

Tijdens het karatetornooi van het Meetjesland in Eeklo hebben de jongeren van karateclub Teku-Kan Gent het seizoen sterk ingezet. Alles wijst er op dat zij de trend van vorig seizoen zullen verderzetten. In kata werd Xenia Goderis eerste bij de miniemen en werd Jan Van de Velde laureaat bij de bruine gordels. In het kumite behaalde kadet Jonas Goderis zilver. Tom De Smet werd in deze reeks derde. Bram De Vogeleer werd tweede bij de witte gordels.

Pechvogel van de dag was Kim Schenkels die in het kumite aan een sterke reeks bezig was, maar door een vergissing niet werd opgeroepen voor de halve finale en zo haar kansen niet kon verdedigen.

Zaalvoetbal

Algemeen forfait Oud Belsele

SINT-NIKLAAS -

Eersteprovincialer Oud Belsele ziet zich door spelersgebrek gedwongen algemeen forfait te geven voor deze competitie. De club wordt beschouwd als eerste daler en alle wedstrijden van de vereniging vervallen.

"Dat zoiets nog in eerste provinciale kan gebeuren is geen goed nieuws. Ligt hier geen werk op de plank van de Permanente Werkgroep?", vraagt Petra De Cock, woordvoerster van de provinciale Futsalvleugel zich af. "Zou het niet wenselijk zijn dat alle nationalers en eersteprovincialers verplicht worden een satellietploeg in lijn te brengen? Sommige clubs leven als eendagsvliegen met slechts een handvol spelers en een handvol geld. Bovendien lijken zij slechts over één enkel bestuurslid te beschikken. Wanneer er iets tegenzit volgt onvermijdelijk het einde van de club. Met de verplichting een satellietploeg in lijn te brengen wordt het aantal spelers uitgebreid en moeten er meer bestuursleden komen. Met een dergelijke onderbouw worden de kansen op een onverwacht forfait fors kleiner."

Nu in het nieuws