Daelman loopt zware hersenschudding en open neusbreuk op

Print
PUTTE-KAPELLEN - De slotfase van de Grote Sluitingsprijs werd ontsierd door een bijzonder zwaar ongeval. Een eliterenner zonder contract achtte het nodig om op vijfhonderd meter van de streep plots van links naar rechts te dwarsen. De man tikte Detilloux aan, de Lotto-renner sleepte een flink deel van het spurtende peloton mee in zijn val. Voornaamste slachtoffer was Danny Daelman. De Waaslander van Collstrop (volgend jaar in dienst van Spar, nvdr) kwakte zwaar tegen de grond en bleef met gapende hoofdwonden buiten bewustzijn op het asfalt liggen.
BR>"Daelman had een diepe wonde aan de slaap, bloedde uit mond en neus en lag te schokken op de grond", vertelde ooggetuige Wim Feys, diep onder de indruk. "Onverantwoord gewoon hoe sommige jongens in de spurt tekeer gaan."
De 29-jarige Oost-Vlaming - even buiten bewustzijn - werd onmiddellijk naar de Vesaliuskliniek in Brasschaat gebracht, waar een zware hersenschudding, een open neusbreuk en kneuzingen over het hele lichaam werden vastgesteld. Daelman blijft alvast nog een paar dagen gehospitaliseerd.
Horen onervaren amateurs eigenlijk wel thuis in het profpeloton? Het ongeval in Putte-Kapellen zal de al lang sluimerende discussie ongetwijfeld weer doen oplaaien.

.

Nu in het nieuws