Adri van der Poel:

Print

"Eén wedstrijd moet je laatste zijn"

BR>PUTTE-KAPELLEN - Adri van der Poel heeft weinig tijd voor melancholie. De veertigjarige veteraan - winnaar van de Ronde van Vlaanderen, Luik - Bastenaken - Luik, de Gold Race en het Kampioenschap van Zürich - kijkt uit naar een laatste, slopende veldritcampagne.
De naar Kapellen uitgeweken Nederlander startte gisterenmiddag in Putte-Kapellen naar eigen zeggen zonder een wee gevoel in de maag. "Niet dat dit een koers als alle andere is. Ik won hier tenslotte drie keer. Maar één wedstrijd moet toch je laatste zijn? Het is hier gezellig druk, ik woon vlakbij, de supporters zijn op post: in de Sluitingsprijs is het gewoon leuk afscheid nemen."
Van der Poel antwoordde stilletjes op de vraag naar de leukste herinnering van twintig jaar wegwielrennen. "Dat ik vandaag Danny Daelman niet was. Ik zag hem daarstraks op de grond liggen, die jongen was er erg aan toe. Als je zoiets ziet mag je blij zijn dat je zonder al te veel kleerscheuren uit een profloopbaan komt."
Putte-Kapellen betekende dus niet meer dan een, zij het laatste, tussenstap in de carrière van de voormalige wereldkampioen veldrijden. Het onherroepelijke afscheid staat pas op 20 februari 2000 geprogrammeerd. "In Hoogerheide, tijdens een veldrit die speciaal voor me wordt georganiseerd. (Later lekte uit dat dat uitwuiven wellicht gebeurt tijdens de cyclocross van Oostmalle die speciaal één week zou verschuiven, omdat Hoogerheide één en ander organisatorisch niet rond krijgt, nvdr) Pas dan is het tijd om écht om te kijken. Dat zal in tevredenheid zijn, dat kan ik je nu al vertellen."

.

Nu in het nieuws