"De UEFA moet zijn plezierreisjes financieren, zeker?"

Print
LIER - De UEFA heeft Lierse een boete opgelegd van 575.000 frank. Officieel luidt de reden dat geel-zwart 'de competitieregels in de Europese thuiswedstrijd tegen FC Zürich niet gerespecteerd heeft'.
BR>"Maar eigenlijk is het veel eenvoudiger", zegt manager Neel De Ceulaer. "Tegen Zürich zaten enkele supporters op banken en dat mag niet meer van de UEFA. Elke zitplaats moet een afzonderlijk zitje zijn. We wisten dat vooraf, ja, maar we hadden geen andere keuze. Alleen hoopten we dat de UEFA iets meer begrip zou tonen. Door de geplande verbouwingen zal dit in de toekomst niet meer kunnen. Daarom zijn we ook onmiddellijk in beroep gegaan. Onze bouwplannen bewijzen dat we het best wel eens zijn met de geest van het UEFA-reglement: ook wij willen de supporters meer comfort bieden. Misschien dat dit de UEFA tot enige mildheid kan stemmen."
"Blijkbaar heeft Zürich om die reden ook ooit een boete gehad en wilde het zich zo wreken."
Freddy Van Laer
Lierse-voorzitter Freddy Van Laer is niet te spreken over de UEFA-maatregel. "Het kan toch niet dat je voor zo'n onnozelheid zo'n hoge boete krijgt. Ik begrijp dat niet. Of is de UEFA misschien op zoek naar geld om zijn plezierreisjes te financieren? Als ik zie hoeveel geld zo'n loting in Monaco moet kosten, dan zou me dat niet eens verbazen."
Nog kwader wordt Van Laer als hij stelt dat Zürich de UEFA-waarnemer - die de zaak eerst over het hoofd had gezien - nadrukkelijk gewezen heeft op de tekortkoming. "Blijkbaar heeft Zürich om die reden ook ooit een boete gehad en wilde het zich zo wreken. Heel laag bij de grond, vind ik dat, zeker omdat het de wedstrijd dan nog gewonnen had. Als dat die befaamde fair-play is waar de UEFA altijd de mond van vol heeft..."

.

Nu in het nieuws