"Bologna wil ik graag halen"

Print
Enzo Scifo treedt probleemloos wederop maar mist strafschop
BR>BRUSSEL - Enzo Scifo is weer voetballer. Gisteren trad Enzo na 66 dagen inactiviteit met de reserven wederop tegen Aalst (3-0). "Het ging goed", aldus Scifo. "Beter dan ik had durven dromen. Stilletjes hoop ik Bologna te halen."
Scifo lokte gisteren op zijn eentje enkele honderden mensen naar het B-veldje van het Koning Boudewijnstadion. Mensen die maar niet begrepen hoe Scifo zo snel had kunnen terugkeren. Op 7 augustus liep hij een schouderbreuk op, op 13 augustus kreeg hij een klaplong. "Ik kom terug", zei de Siciliaanse Belg van op zijn ziekbed. En hij hield woord.
Bij momenten had hij het moeilijk om de zwakke Anderlechtse reserven (met Selymes, Soetaers, Stassin en Anastasiou in de basis) te sturen, bij momenten strooide hij met assists alsof hij nooit out was geweest. Wat vooral opviel, was dat hij hoe langer hoe meer duels durfde aangaan. Eén minpuntje: Scifo miste bij 0-0 een strafschop. "Dat bewijst dat ik nog niet helemaal klaar ben", aldus Enzo achteraf. "Ik heb bijna drie maanden geen strafschop meer genomen. Bovendien deed Wim (De Coninck, trainer van Aalst, nvdr) teken naar de doelman over hoe ik zou trappen."
"Ik had al de hele wedstrijd aangekund."
Enzo Scifo
Maar zijn wederoptreden noemde Scifo een succes. "Ik stond fysiek bijzonder goed op de been. Dat verbaasde me, want ik ben nog maar een dikke twee weken aan het trainen. Ik heb zeventig minuten gespeeld, maar ik had de hele wedstrijd aangekund. Ik ben één of twee keer gevallen, maar heb nauwelijks iets gevoeld. Dat biedt mooie perspectieven. Aan pronostieken waag ik me niet, maar Bologna wil ik graag halen. De ploeg draait niet zoals het moet, ik hoop haar iets te kunnen bijbrengen. Maar ik wil ook niet te hard van stapel lopen. Want twee jaar geleden hernam ik na een spierblessure tegen Schalke. Ik viel voor nog langere tijd uit. Het is de trainer die beslist. Ik zal elke beslissing respecteren. Toen ik vorig jaar out was, kwam ik na één uur bij de reserven opnieuw in de ploeg."
Nu moet Scifo het ritme terugvinden. "Dat zal er alleen komen door wedstrijden te spelen en voluit te gaan. De voorbije weken ontweken mijn medemaats me in de duels op training, maar vandaag ging het er soms stevig aan toe. Nadat Thiebaut me hard tackelde, ging ik zelfs luchtduels aan. Ik heb er zin in, nog meer dan tevoren. Ik hoop door mijn frisheid Anderlecht nog veel bij te brengen."

.

Nu in het nieuws