C06 S0 KORT Nevensporten

f Atletiek
BR> Lieve Slegers is in de Verenigde Staten vijfde geworden in de Tufs 10 kilometer, een voorbereidingswedstrijd op de marathon van Chicago die over twee weken wordt gelopen. De zege was voor de Zuid-Afrikaanse Colleen De Reuck voor de Amerikaanse Libbie Hickman. De derde en vierde plaats waren voor de Keniaanse meisjes Jane Ngoto en Jane Omoro.
Hordenloper Ashok Kumar Jayasundara is tijdens de Zuid-Oost-Azië Spelen betrapt op doping. In de urine van de atleet uit Sri Lanka werden sporen van het verboden product nandrolon aangetroffen.
f Badminton
Onze landgenote Natalja Descamps is in de tweede kwalificatieronde van de 'German Open' uitgeschakeld door de Chinese Sun met 11-2 en 11-1. Bij de mannen kon Ruud Kuijten het in de eerste ronde niet bolwerken tegen de Oekraïner Miznikov (15-8, 11-15, 15-9).
f Golf
Arnaud Langenaeken blijft op het PGA Championship golf, dat plaatvindt op de Koninklijke Oostendse golfbaan, de leiding behouden. Nadat hij tijdens zijn eerste ronde een drie slagen voorsprong had opgebouwd, lukte hij een tweede ronde in 71 slagen, één boven par. Met zijn totaalscore van 137 slagen, na twee ronden, heeft hij nog één slag voorsprong op de Engelsman Simon Yearsley. Filip Goovaerts en Janjic delen de derde plaats.
f Handbal
Sporting Neerpelt (dames) speelt zijn achtste finale voor de Europese beker voor bekerhouders tegen het Duitse TV Lützellinden. Neerpelt trekt eerst op verplaatsing. De heenwedstrijd heeft plaats op 30 of 31 oktober.
f Korfbal
De Belgische selectie voor de vriendschappelijke interland van zondag tegen Nederland: Nancy Baele (Scaldis), Cindy Van Autreve (AKC), Marion Fuss (Espero), Joyce Boonene (Catba), Pascale Ooms (Sikopi), Wendy Lodewijckx (AKC), Dave Cools (AKC), Steve De Jonghe (Sikopi), Detlef Elewaut (Voorwaarts), Björn De Baere (Espero), Michaël De Geest (Borgerhout), Wim Verhoeven (Scaldis).
f Motorsport
Mick Doohan komt dit seizoen niet meer in actie. De Australiër heeft opnieuw een operatie moeten ondergaan. Ook zijn terugkeer volgend jaar blijft onzeker.
f Snooker
Patrick Delsemme en Mario Geudens hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van het Grand Prix tornooi in Preston. Delsemme versloeg Stuart Bingham met 5-3 en ontmoet in de volgende ronde de Engelsman Neal Foulds. Geudens versloeg de Engelsman Steve Judd en komt nu uit tegen Alfie Burden.
f Taekwondo
België wordt op het pre-olympisch tornooi in Stockholm op 16 en 17 oktober vertegenwoordigd door Europees kampioen Zoran Prerad (-80 kg), Achmed Boumrah (-58 kg), Laurence Rase, derde op het WK +67 kg, en Els Peeters (-49 kg). Op dit tornooi worden alleen Europese atleten toegelaten. De eerste twee in elke categorie zijn automatisch geplaatst voor Sydney.
f Tennis
Dominique Van Roost heeft zich als eerste geplaatst voor de kwartfinale op het tornooi van Zürich. Zij versloeg met tweemaal 6-2 de Italiaanse Silvia Farina.
f Turnen
China heeft in Tianjin zijn wereldtitel bij de mannenteams verlengd. Rusland veroverde zilver, het brons ging naar de ploeg van Wit-Rusland. Europees kampioen Frankrijk behaalde een teleurstellende elfde plaats.
Roemenië is bij de vrouwen opnieuw wereldkampioen. Het zestal van kampioenenmaker Octaviuan Belu kwam tot een totaal van 153,527 punten. Vice-wereld- en Europees kampioen Rusland eindigde als tweede voor gastland China.
f Volleybal
De nationale ploeg vertrekt als favoriet op het olympische pre-kwalificatietornooi dat van 17 tot en met 21 november in Vilvoorde wordt gespeeld. Van de oorspronkelijk zes ploegen is de sterkste, Spanje, afgevallen omdat ze een wildcard kreeg voor de wereldbeker. In Vilvoorde kampen vijf landen om één ticket voor het kwalificatietornooi van begin januari in Polen: België, Duitsland, Slovakije, Letland en Hongarije. Bondscoach Marc Spaenjers maakt de selectie voor de nationale ploeg morgen bekend.
f Wielrennen
Steven Van Malderghem houdt het vanaf volgend wegseizoen bij de profs voor bekeken. Hij gaat opnieuw bij de elites zonder contract aan de slag. Onder de leiding van Walter Planckaert kon Van Malderghem, behoudens zeldzame flitsen, nooit aarden bij de profs.
Ronny Van Asten heeft in de sluitingsprijs voor eliterenners zonder contract in Heist-Goor zijn 19de seizoenszege behaald. Van Asten snelde in de ultieme meters nog voorbij Eddy Mariën en Kurt Van Landeghem, die met de streep in zicht gedemarreerd hadden.
Jan Ullrich sluit deze week het seizoen op de weg af met nog drie wedstrijden. Na Milaan - Turijn en de ronde van Piemonte start Ullrich zaterdag in de Ronde van Lombardije.
f Zeilen
De mythische Transatlatische solo-zeilrace start voor haar veertigste verjaardag op 4 juni 2000 vanuit het Engelse Plymouth richting Newport in de Verenigde Staten. Om het prestige van de elfde editie van de Transat te verhogen, besloten de organisatoren het budget van deze editie te verhogen.

.

Nu in het nieuws