"Kontich op alle fronten overklast"

Kontich - Wuustwezel

F.G.

BR>

KONTICH -

De bezoekers plakten Kontich afgelopen zondag van bij de start tegen het doel. De thuisploeg spartelde amper tegen. Indien Kossih en Kustermans iets zuiniger hadden omgesprongen met de door Van Soom aangereikte kansen, was de score wellicht hoger opgelopen.

"Onze beste partij tot hiertoe", oordeelde trainer Marc Janssens. "Wuustwezel overklaste Kontich op alle fronten. We draaiden voortdurend op een hoog toerental en zelfs de snelheid van uitvoering was opmerkelijk. Het was schitterend hoe de jongens telkens automatisch een rustpauze inlasten na hun efficiënt storingswerk. Van Soom en Colman waren voor mij de grote uitblinkers maar we presteerden collectief sterk."

Gunther Errijgers speelde eveneens een prima wedstrijd. Zonder foutenlast liet hij zijn rechtstreekse tegenstrever nauwelijks het leer beroeren. Bovendien leed hij bij het uitverdedigen geen enkel balverlies. "Vooral op basis van de eerste helft verdienden we de zege. De verwachte druk van Kontich na de rust kwam er niet. Nadat de thuisploeg herleid werd tot tien, konden we het helemaal afmaken. Alleen jammer dat ook Marco Van Dijnsen rood kreeg, want dat kan ons in de nabije toekomst misschien zuur opbreken."

Motor

De afwezigheid van basispionnen Roel Van Herck (enkelblessure) en Ivan Van Coninckxloey (spierscheur) woog te zwaar op het spelritme van Kontich.

"De ontbrekende centrale middenvelders bleken onvervangbaar", besloot Kontich-trainer Eric Lacroix. "Zonder motor misten we kracht, waren we te traag en niet creatief. We faalden als ploeg."

Aanvaller Paul De Herdt was enkele keren gevaarlijk maar ook hij kwam niet tot scoren. "Een slechte wedstrijd met een gebrek aan inzet", reageerde hij. "Ik had soms de indruk dat we met de bibber op het lijf speelden. De partij liep faliekant af toen we tot tien man herleid werden."

Ook aanvoerder Peter Van De Vijver was zichtbaar aangeslagen: "Een verdiende nederlaag. Eén afwezige figuur kan je nog opvangen, maar geen twee. Onze lijnen sloten niet goed aan en bovendien waren we veel te braaf in de onderlinge duels."

Nu in het nieuws