Voor rust in slaap gewiegd

Waaslandia

H.F.

BR>

BURCHT -

Na een niet al te hoogstaande wedstrijd tegen Belgica Edegem hield Waaslandia de drie punten in Burcht. De doelpunten vielen allemaal in de slotfase. Op basis van een betere tweede helft en de betere kansen verdiende Waaslandia de volle buit.

"Voor de rust lieten we ons in slaap wiegen door de tegenstander", vond trainer Marc de Mulder. "Met de inbreng van Dave Praet kwam er meer agressie in ons spel en wonnen we meer duels. Zelf gaven we bijna geen kansen weg na de rust. Toch kunnen we beter dan wat we vandaag aan onze supporters boden. Zo hadden we het de hele wedstrijd erg moeilijk om de bal in de ploeg te houden, iets waarin we normaal toch bedreven zijn.

Met speciale wedstrijden tegen titelkandidaat Sint-Lenaarts en buur Sparta Zwijndrecht in het vooruitzicht wint onze overwinning tegen Belgica Edegem nog aan belang. Na zes wedstrijden zitten we met onze 10 punten op 18 op schema.

Na 6 wedstrijden maak ik telkens een tussenbalans op. Als we erin slagen iedere keer een dergelijke reeks met 10 punten af te sluiten, komen we uit op een totaal van vijftig. Met 10 op 18 leggen we ook geen overdreven druk bij de spelers."

Beterschap ondanks nederlaag

Belgica Edegem

EDEGEM -

Ook de uitwedstrijd bij Waaslandia werd voor Belgica Edegem een maat voor niets. De ploeg van speler-trainer Eddy Schaessens had nochtans lang uitzicht op een gelijkspel. Pas in de slotfase werd de nederlaag een feit. De desastreuze start die Belgica Edegem dit seizoen absoluut wou vermijden, is ondertussen stilaan opnieuw realiteit geworden.

Eddy Schaessens speelde als libero een weinig overtuigende partij. Op het middenveld kan hij mogelijk nuttiger zijn voor de ploeg. Sportief verantwoordelijke Juan Gomez relativeerde de feiten.

"Het is uiteraard de keuze van Eddy als trainer om zichzelf als libero uit te spelen. Voor hem vraagt zijn nieuwe functie als speler-trainer de nodige aanpassing. Het is aan ons als club om hem hierbij te steunen en het nodige geduld op te brengen.

Zo negatief vond ik onze prestatie op Waaslandia trouwens niet. Vooral tijdens de eerste helft speelden we agressiever dan de thuisploeg. Tijdens deze periode creëerden we ook de betere kansen. Komen we op voorsprong, dan krijgen we een totaal andere wedstrijd. In vergelijking met vorige week stelde ik heel wat beterschap vast. Bovendien hebben we met Pouillon, De Smet en Aziz nog drie belangrijke spelers achter de hand."

Ontevreden met gelijkspel

Sint-Lenaarts

DUFFEL -

Het derde gelijkspel van Sint-Lenaarts kon trainer Gaston Van Camp niet echt bekoren. Hij noemde de 1-1 op Duffel twee verloren punten. En dat was ook aan zijn gezicht te merken. Zijn ploeg kon immers wel van het numerieke overwicht profiteren, maar een tweede doelpunt viel er in de tweede helft niet meer, integendeel.

"We hadden moeten winnen. We waren ook naar hier gekomen om de drie punten te pakken", zegt Van Camp. "Als je ziet hoeveel kansen we krijgen, dan is het onbegrijpelijk dat we deze partij uiteindelijk niet winnen. De wedstrijd startte ideaal met een vroeg doelpunt. Tegen het eind van de eerste helft viel de rode kaart en tegen tien man moesten we dit kunnen afmaken.

Dit zijn in elk geval kostbare punten, maar in feite is het zowat het verhaal van onze competitiestart. Op voorsprong komen, beter en meer verdienen, maar het uiteindelijk niet kunnen waarmaken."

Van Camp kon wel verzachtende omstandigheden inroepen. Met Luc Donckers, Gert Swoontjes en Bert Aerts geblesseerd in de tribune, bleek Sint-Lenaarts vooral aanvallend gehandicapt. "Vooral Swoontjes kan voor een extra offensieve impuls zorgen, al hebben de andere jongens echt wel hun best gedaan. Hopelijk doen we volgende week beter tegen Waaslandia."

Nu in het nieuws