Ekeren brengt Sint-Anneke niet uit balans

Derde A

K.K.

BR>

ANTWERPEN -

Het tot de verbeelding sprekende duel tussen Ekeren en Sint-Anneke bracht niet wat ervan verwacht werd. De thuisploeg kon het vrij verdedigend Sint-Anneke niet verontrusten. Het duel leverde veel middenveldspel op zonder doelpunten, zodat Sint-Anneke zijn leidersplaats kon behouden.

Trainer Ronny Eysackers meent dat de supporters een spannende wedstrijd hebben gezien. "Enig minpunt was het ontbreken van doelpunten. Vooral bij de aanvang viel op dat de bezoekers gekomen waren om zeker een punt te pakken.

Ekeren kon Sint-Anneke niet in de problemen brengen en dat was gedeeltelijk te wijten aan Tommy Jacquet, die onvoldoende aanwezig was. Naarmate de wedstrijd vorderde ging het tempo de hoogte in. Er werd af en toe goed gebikkeld, maar binnen de grenzen van het sportieve.

Na de rust moesten we verder zonder Tom Van Beethoven en Christoffe Moerman, allebei erg belangrijke spelers. Maar Sint-Anneke was qua vinnigheid en snelheid gewoon onze meerdere, zodat zij nog het meest de overwinning verdienden."

Eysackers vindt het nog te vroeg om Sint-Anneke als toekomstig kampioen te bestempelen. "Net als vorig jaar heeft Sint-Anneke een goede start genomen. Ik zie ze zeker bij de eerste drie eindigen. Ekeren moet normaal ook in de kopgroep kunnen eindigen."

Afgekeurd doelpunt

Trainer Johny Lenaarts van Sint-Anneke reageerde met gemengde gevoelens op het gelijkspel. "Ik had op voorhand voor dit resultaat willen tekenen. Een ploeg als Ekeren op vier punten houden, is niet niks. Maar we kunnen niet helemaal tevreden zijn omdat de overwinning erin zat. In de tweede helft dienden de kansen zich vooral voor ons aan. Emilio Morales en Steven Van Ghiel zagen hoe hun doelpunt onterecht werd afgekeurd. Onze doelman moest in de hele wedstrijd slechts twee keer tussenbeide komen."

Nu in het nieuws