Nederlandse spits voor Nieuwmoer

NIEUWMOER -

Erwin Denys is de nieuwe spits die voor meer trefkracht bij eersteprovincialer Nieuwmoer moet zorgen. Hij tekende na de partij van zondag tussen Nieuwmoer en Sparta. De Nederlander speelde vorig seizoen nog in het eerste elftal van Aalsterse, in een competitie die vergelijkbaar is met de Belgische derde of vierde klasse. Hij was toen goed voor 14 doelpunten.

W.P.

BR>

Zwak Nieuwmoer blijft onderaan

Nieuwmoer

NIEUWMOER -

De troepen van Kees Verhaar hadden aan het gelijkspel tegen Sparta niet voldoende. Al konden ze achteraf blij zijn dat ze nog iets geoogst hadden. De sportieve baas had geen moeite met die vaststelling. Ook hij ziet het blijvend gebrek aan opportunisme.

"Ik denk dat het duidelijk is dat we dit seizoen geen spits in onze rangen hebben lopen die 15 doelpunten zal scoren", aldus Verhaar.

Ook het veldspel tegen Sparta verliep inspiratieloos, stroef, ongebonden en af en toe heel slordig. Na het

voetbalwerk

op Sint-Lenaarts was het zondag weer

bikkelen

geblazen en dat ging Nieuwmoer niet af.

"Daarom joeg ik in de tweede helft drie jongens met een andere speelstijl de wei in", legde Verhaar uit. "Net als in de meeste wedstrijden verliepen de acties zondag te gehaast. Tom De Weerdt zag ik wel een paar goede dingen doen. Raar dat spelers met zoveel capaciteiten de numerieke meerderheid niet uitbuiten. Nu blijven we onderaan staan en moeten we stellen dat het een puur 'knokjaar' zal worden."

Geert Mestdagh redt meubelen

Sparta

NIEUWMOER -

Doelman Geert Mestdagh hield in de slotminuten het puntje vast voor Sparta. Zijn redding op de knal van Gert De Bakker was subliem. Voor het overige had hij nagenoeg geen werk op te knappen.

Hoe interpreteerde hij het gelijkspel? "Over de hele wedstrijd bekeken denk ik dat Sparta het meest gelukkig mag zijn met de puntendeling. Nieuwmoer trof paal en lat. Zelf creëerden we in de tweede helft één kans, al was ze goed voor een doelpunt.

Voor het overige gaven we na een halfuur het initiatief uit handen en liepen we constant achter de feiten aan. Ik denk niet dat de strafschop voor ons het keerpunt betekende. Wij gingen al na een halfuur onderuit. Dat ik uiteindelijk dat punt hield? Ach, daar sta ik toch voor."

Naar het einde toe

flipten

enkele Zwijndrechtse jongens. "Dat bestempel ik als jeugdzonden. Het mag normaal niet gebeuren", aldus Mestdagh.

Wat er ook van zij, de Zwijndrechtenaars blijven onderaan geklasseerd. "Zoals te verwachten was, zullen we moeten blijven knokken om onderaan weg te geraken", besloot Mestdagh.

Periodetitel komt dichterbij

Ranst

RANST -

Na één vijfde van de competitie staat Ranst nog steeds aan de leiding met het maximum van de punten. Tegen Antonia was het wachten tot de laatste minuten om de drie punten binnen te rijven. De laatste weken loopt het iets moeizamer voor de jongens van trainer Dierckx.

"Akkoord, we brengen weinig spektakel maar ik hoor niets anders in eerste provinciale. Het is echt typisch voor deze reeks. Je ziet veel gesloten wedstrijden waarin het wachten is op een klasseflits van enkele spelers", zegt voorzitter Lauwers.

"Het verschil met de andere ploegen is dat wij niet over één of twee van die spelers beschikken maar dat de helft van onze ploeg een wedstrijd kan beslissen. Noteer maar dat dat te maken heeft met de combinatie tussen het zaal- en het veldvoetbal."

Met nog vier wedstrijden voor de boeg in de eerste periode komt de periodetitel wel erg dichtbij. "Voor aanvang van het seizoen hadden wij het behoud vooropgesteld, met de stille hoop om eventueel aan die eindronde mee te kunnen doen. Als we komende zondag in Edegem kunnen gaan winnen dan mogen we ons stilaan gaan opmaken voor de wedstrijd tegen Wuustwezel op de tiende speeldag met de periodetitel als inzet."

Te verdedigend in tweede helft

Antoniate:RANST - Vorige zondag was de ontgoocheling groot in de kleedkamer van Antonia. De ploeg uit Zoersel was naar Ranst gekomen voor een puntje en lange tijd zag het er naar uit dat de spelers van trainer Brits diens ex-ploeg het eerste puntenverlies konden toedienen. "Als we de wedstrijd achteraf bekijken, is het duidelijk dat we ons te veel fixeerden op dat gelijkspel. Vooral in de eerste helft hebben we kansen gehad om op voorsprong te komen, maar in de tweede helft is dat niet meer gelukt", aldus Pierre Brits, die de vorige drie seizoenen aan het werk was bij de huidige leider. "Deze wedstrijd moet een les zijn voor de toekomst. We zijn de tweede helft te verdedigend gaan voetballen zodat onze voorlijn geïsoleerd raakte. Dat mag ons niet meer overkomen." Na de wedstrijd kreeg Antonia nog een ontgoocheling te verwerken. Aanvaller Van Looveren moet een aantal weken aan de kant blijven door een meniscusletsel. "Dat is uiteraard een groot verlies voor ons. Kurt is een speler die zowel op als naast het veld een belangrijke functie heeft. Het zij zo. Voorlopig zitten we op schema. Als we telkens 4 op 9 behalen, komen we op 40 punten. Dat moet voldoende zijn om erin te blijven."

"We zakken te dikwijls weg"

Hoboken

HOBOKEN -

De wedstrijd werd op gang getrapt door ex-international en oud-Hoboken-speler Bert Cluytens.

In de eerste helft zorgde Verschoren met knappe uitbraken langs de flank voor veel gevaar. Na de pauze deemsterden de Visputters helemaal weg en na afloop baalde Sven van het resultaat. "Met twee thuiswedstrijden op rij mikten we op een zes op zes. De partij tegen Nijlen, dat weinig inhoud heeft, was identiek aan deze op Mol. Toen had de match ook al bij de rust moeten beslist zijn. Al twee weken maken we de kansen niet af en dat kost ons vier belangrijke punten. Het is pijnlijk om op deze manier domweg met de punten te morsen.

Over de tweede helft zwijg ik liever, want van opbouw was geen sprake meer. Het samenspel was helemaal zoek en we werkten met lange ballen die snel terugkwamen. Door de kleine achterstand bleef Nijlen in zijn kansen geloven en in blessuretijd kregen we het deksel op de neus. Wij staan onder onze waarde gerangschikt, maar moeten leren negentig minuten op niveau te spelen want we zakken te dikwijls weg."

Nu in het nieuws