Herakles wil bij eerste zes

Hockey

J.B.

BR>

LIER -

Herakles prijkt samen met Ukkel aan de top van de rangschikking. Na de 1-3 zege bij Leuven boekten de Lierenaars een ruime 5-2 overwinning tegen Pingouin.

"Op Leuven was het zoals altijd moeilijk en tegen Pingouin behaalden we een logische zege. Toch waren we op onze hoede, want Pingouin had de week voordien Dragons geklopt", stelt Herakles-coach Patrick Hens.

In het tussenseizoen is er bij Herakles één en ander veranderd. De club heeft zich versterkt met twee buitenlanders en speler Patrick Hens werd coach samen met Michel Schuermans. "Na 25 jaar werd het tijd om te stoppen", zegt Hens. "Vorig jaar speelde ik alleen nog omdat de kern te smal was. Nu volg ik de wedstrijden vanop de bank en dat is ook leuk."

De Lierenaars beschikken met Alexandre de Chaffoy over een belangrijke troef. De international scoorde in twee wedstrijden al zes doelpunten. "Alexandre speelt dit seizoen in de spits, vorig jaar zakte hij geregeld terug om in balbezit te komen. Dat is nu niet meer nodig, wat zich laat gevoelen", aldus Patrick Hens.

Herakles mikt op een plaats bij de eerste zes om via de play-offs zo hoog mogelijk te eindigen. "Er zijn veel clubs aan mekaar gewaagd. Daarom verwacht ik een open competitie. Volgend weekeinde spelen we bij Orée, traditiegetrouw een moeilijk te bekampen ploeg", besluit Hens.

Rugby

Antwerp gaat onverwacht onderuit

ANTWERPEN -

In eerste klasse verloor RC Antwerp zondag thuis onverwacht van Kituro Schaarbeek met 10-15. Vroeg in de eerste helft verschalkte de Schaarbeekse aanvalslinie de Antwerpse driekwartlijn met een try en conversie: 0-7. De slimme bezoekers gebruikten de wind om Antwerp op zijn helft vast te pinnen. Uit een counter verzilverde Marc Van Damme een penaltykick, maar Kituro bracht de ruststand op 3-10.

Antwerp drukte nadien de tegenstrever tot tegen de doellijn en een penalty-try bracht de stand in evenwicht. Uit een verwarde fase liepen de gasten definitief uit: een slechte baltoets van de Antwerpse scrum-half viel tot bij een Kituro-winger die neerzeeg op de hoekvlag en al dan niet afdrukte. Terwijl de lijnrechter zich onthield, besliste de ref tot een try: 10-15.

Tweedeklasser Antwerp Diabolos uit Schilde daarentegen verraste door het sterker gewaande RC Gent op eigen terrein te verslaan. De Gentenaars verzilverden nochtans in de openingsfase twee try's. De Diabolos vochten terug via twee try's van Micha Verbaendert en een conversie van Peter Boeckx: 10-12.

In de tweede periode beheerste Schilde het spelbeeld en liep langs Diedrich De Beuckelaar en Peter Boeckx uit tot 10-24. De thuisploeg kwam nog terug tot 22-24, maar miste een ultieme conversie.

Voetbal

EK voor universiteiten op Kiel

ANTWERPEN -

Acht teams uit diverse Europese landen strijden vandaag in Antwerpen om de titel op het EK voetbal voor universiteiten. De Mercator Hogeschool uit Gent is de enige Belgische vertegenwoordiger. De andere deelnemers zijn: Newmann College, Trinity All Saints en Solihull College uit Engeland, Universita di Pavia en Universita Bocconi uit Italië, het Spaanse Universidad de Valencia en NTNU uit Noorwegen. 0m 9.30u staan in het Nachtegalenpark de halve finales op het programma, aansluitend gevolgd door de wedstrijden om de troostingsplaatsen. De finale wordt gespeeld om 20.00u in het Olympisch Stadion van Germinal Beerschot. De toegang is gratis.

Nu in het nieuws