"Een doorgedreven training"

Antwerp

J.V.C.

BR>

DEURNE -

Antwerp ontvangt vanavond (aftrap 20u) op de Bosuil Moeskroen in het kader van de Nissan-cup. Midden in een zware competitieweek - vorige zaterdag kwam RWDM op bezoek en zondag wacht de loodzware verplaatsing naar Denderleeuw - komt deze wedstrijd wat ongelegen voor de ploeg van Regi Van Acker. De Antwerp-trainer beseft dat de prioriteiten van zijn ploeg dit seizoen elders liggen en wil dan ook geen overdreven belang hechten aan deze nevencompetitie.

"Ik beschouw deze match als een doorgedreven training", zegt Van Acker. "Weliswaar op een hoger ritme dan een training, want uiteindelijk speel je tegen een goeie eersteklasser. Bij Antwerp primeert maar één zaak en dat is de competitie. Zeker met het oog op de wedstrijd tegen Denderleeuw heeft het geen enkele zin om risico's te gaan nemen. Met deze midweekmatch voor ogen werd ook het trainingsschema aangepast. We trainen elke dag maar één keer. We zullen zondag onze energie goed kunnen gebruiken op Denderleeuw."

Laurent Dauwe en Dragan Siljanoski ondervinden hinder van blessures en worden gespaard. Voor het overige wordt de hele kern opgeroepen, maar enkele vaste waarden zullen ongetwijfeld een dagje extra rust krijgen.

"We gaan enkele jongens laten rusten en een paar anderen, die de voorbije weken minder aan spelen toekwamen, een kans geven", aldus Van Acker. Zo is het de bedoeling dat Laszlo Nagy een hele wedstrijd speelt en dat Bimbo Fatokun aan de aftrap komt.

Wie vanavond ook voor het eerst in actie zal komen, is de pas aangeworven doelman Rami. De Israëli is pas speelgerechtigd. "Deze wedstrijd is een mooie gelegenheid om hem eens aan het werk te zien", vindt Van Acker.

Nu in het nieuws