Alicia Silverstone speelt moderne Eva

Geroutineerd neemt de Amerikaanse actrice Alicia Silverstone (22) de juiste poses aan voor de fotograaf. Ze is moe, maar weet op het juiste moment een glimlach op haar volle lippen te toveren. De filmster is in de wolken over haar nieuwste film

Blast from the past

. "Toen ik hem zag, vond ik hem nog leuker dan ik had gedacht tijdens het filmen", vertelt ze.

Mariëlle Nijland

BR>

Blast from the past

is een romantische komedie over een moderne Adam en Eva. Adam (Brendan Fraser) groeit op in een schuilkelder omdat zijn ouders denken dat in 1962 de atoombom is gevallen. Pas na 35 jaar komt hij voor het eerst boven de grond om op zoek te gaan naar eten. In de stadsjungle van Los Angeles anno 1997 ontmoet hij Eve (Silverstone) en wordt meteen hopeloos verliefd op haar.

De actrice heeft genoten van haar samenwerking met Fraser. "Hij is heel aardig en heel makkelijk om mee samen te werken. Ik ben dol op het karakter dat Brendan speelt. Adam is gewoon blij met wie hij is. Hij probeert niet

cool

over te komen. Ik heb namelijk een enorme hekel aan mensen die zich beter voor doen dan ze in werkelijkheid zijn. Sommige mannen denken dat ze alleen meetellen als ze met een meisje naar bed zijn geweest, wat echt belachelijk is..."

Het personage Eve heeft veel te maken gehad met dit soort mannen en staat dan ook heel cynisch tegenover het huwelijk en de liefde. Silverstone is niet cynisch geworden. "Nee, absoluut niet. Het huwelijk is juist iets heel moois, maar je moet er wel goed over nadenken", zegt Silverstone die wel een vriend maar geen trouwplannen heeft.

Schuilkelder

In

Blast from the past

spelen nog twee grote namen mee: oscar-winnaars Christopher Walken en Sissy Spacek. Zij vertolken de rol van de ouders van Adam. Silverstone speelde al eerder samen met Walken in

Excess Baggage

. Die film, waarin de actrice zelf de hoofdrol speelde, was tevens de debuutfilm van het productiebedrijf First Kiss van Alicia Silverstone. De jonge filmster heeft in het Hollywood-wereldje dus al heel wat in de pap te brokkelen.

"Christopher Walken is heel kwetsbaar, stil en grappig. Mijn favoriete Walken-film is

The Deer Hunter

. Hij was de beste in die film. Walken is iemand die je zou willen omhelzen, maar dan doe je het toch niet, omdat hij iets vreemds over zich heeft. Ik denk dat hij een erg verlegen man is, maar de mensen schrikken van die verlegenheid", zegt Alicia.

De actrice heeft tot nu toe alleen in komedies gespeeld, maar vindt dat geen handicap. "Een komedie is heel zwaar om te spelen en ik hou van dat genre. Ik ben blij met elke film die ik mag doen. Film is elke keer een opwindende ervaring."

Van een oscar droomt Silverstone niet. Ze is wel één van de weinige topactrices die graag in de stad van de gouden beeldjes, Los Angeles, woont. "Ik heb daar mijn vrienden, mijn honden en mijn huis. Ik ga dood als ik mijn vrienden niet zie. Aan de andere kant wil ik de wereld ontdekken. Ik heb er lang aan gedacht om te verhuizen naar New York, maar daar is het moeilijk om honden te houden..."

Blast from the past van Hugh Wilson met Christopher Walken, Sissy Spacek, Brendan Fraser, Alicia Silverstone...Oordeel:*

Nu in het nieuws