"Waar waren de inzet en de strijdlust?"

Veerle

K.V.H.

BR>

LAAKDAL -

In zijn derde thuiswestrijd is Veerle er weer niet in geslaagd zijn eerste punten te pakken. Veerle blijft de enige ploeg van de reeks zonder één enkel punt en bengelt uiteraard met nul op achttien helemaal onderaan.

"Een drama is dat zeker nog niet", relativeerde assistent Gilbert Vanderlinden, die in de dugout bijgestaan werd door juniorestrainer Roger Verheyen omdat hoofdtrainer Ludo Belmans omwille van een reeds lang vooraf gepland weekend vrijaf in de Ardennen vertoefde.

"Verleden jaar zaten we in een gelijkaardige situatie en telden we halfweg de competitie slechts vier punten. Ik verwacht toch dat we in de resterende negen matchen toch meer dan vier magere punten gaan sprokkelen.

Voorlopig zitten we in het sukkelstraatje. Het trieste doelpuntensaldo van 3-19 zegt genoeg over onze weinig benijdenswaardige situatie. We kregen in onze twee laatste thuiswedstrijden liefst tien tegendoelpunten te slikken.

Maar niet alleen achteraan worden we met problemen geconfronteerd en liet de organisatie te wensen over. Vooraan draait het evenmin naar wens met amper drie treffers in zes matchen. Wij zijn aanvallend momenteel te onmondig."

Leergeld

"In de vorige matchen konden we toch verschillende kansen afdwingen. Maar tegen Hemiksem liepen we na amper vijf minten al achter de feiten aan. Een zware opdoffer waarmee de hoop op een eerste puntengewin een felle knauw kreeg.

Nummer twee kwam er na een zware dekkingsfout. En na deze ongelukkige 0-2 kon je het allemaal wel vergeten. Daarbij kwam nog dat we weer verzwakt tussen de lijnen stonden.

Met een jong geheel als het onze moet je leergeld betalen. Het wederoptreden van routinier Chris De Boel, die handen en voeten nodig had om uitblinker De Grave aan banden te leggen, kon daaraan niets verhelpen.

We zaten niet goed in de match. De schaarse kansen van Gert Van den Bergh en van Joachim Van Wesemael wogen niet op tegen het overwicht van Hemiksem. Iedereen weet dat er elke week moet geknokt worden. Maar die strijdlust en inzet heb ik zondag jammer genoeg niet gezien."

Nu in het nieuws