"Laat voetbal een feest zijn"

SV Mol

G.F.

BR>

LEEST -

Mol behaalde op het terrein van Rapid Leest een tweede gelijkspel. "We hebben onze start niet gemist", stelde trainer Jaspers met tevredenheid vast.

De degradatie lijkt in Mol goed verteerd. Hoopt de coach stiekem op het binnenhalen van de eerste periodetitel? "Ik vrees dat we die aan ons moeten laten voorbijgaan. Ranst won opnieuw zodat de kloof met hen al vier punten bedraagt. Bovendien spreekt de kalender niet in ons voordeel. Met de komst van Kontich beginnen we aan reeks van moeilijke wedstrijden."

De Molse trainer besefte dat zijn team in het Mechelse de drie punten had moeten pakken. "Op basis van het aantal kansen hadden we de wedstrijd wel twee keer kunnen winnen. We leidden bij de rust met 0-1 en toen had de score al hoger kunnen oplopen."

Laks?

Het keerpunt in de match was voor Jaspers de volgens hem onterecht afgevlagde actie met Filip Stevens in de hoofdrol. "Als Filip alleen op doel kan gaan, scoort hij wellicht de 0-2. Bij de eerstvolgende tegenaanval scoorde Leest de gelijkmaker. Eén minuut later waren we zelfs op achtervolgen aangewezen."

Mol vatte de tweede helft wellicht iets te laks aan. "Dat wil ik niet gezegd hebben. Het is een feit dat we even de kluts kwijt waren. Nadien hebben we de draad weer opgenomen en Leest getoond wie de betere ploeg was."

De sportieve baas was niet te spreken over de leiding van scheidsrechter Arras. Pittig detail: Arras werd langs de lijn geassisteerd door zijn vrouwelijke collega Alma Verlinden. Alma deed haar best. Arras ook, maar die kreeg van Jaspers wel de volle laag.

"De ref alle schuld geven zou te makkelijk zijn. Maar ik vond hem niet altijd even goed fluiten. Dat wij kansen missen, daar kan de ref niets aan doen. Maar dat hij ons op het einde een aantal minuten speeltijd onthoudt, kan ik nog altijd niet begrijpen.

Bij Leest werden de ballen wild buiten getrapt. In bomen en sloten moest het leer gezocht worden. Het duurde steeds oneindig lang voor de bal weer in het spel werd gebracht.

Dat vind ik nu een staaltje van anti-voetbal. De voetbalbond getroost zich grote inspanningen om het spel aantrekkelijker te maken en dan gebeurt zoiets. Waarom worden er geen ballen langs de zijlijn gelegd?"

Nu in het nieuws