"Bibberen tot de laatste seconde"

Herselt lijdt eerste nederlaag, Houtvenne wint topper tegen Zammel

Annelies Frederickx

BR>

HOUTVENNE -

Traditiegetrouw vallen er in derde D iedere week wel een paar verrassingen te noteren. Nu leed Herselt zijn eerste verlies thuis tegen Booischot en Herenthout haalde het na een spannende match met 1-0 van Zammel. Herselt blijft wel nog leider, maar het moet Oevel naast zich dulden.

Derde D

In de topmatch tussen Houtvenne en Zammel trok de thuisploeg aan het langste eind, maar dat ging zeker niet vanzelf. "Het was werkelijk bibberen tot de laatste seconde", gaf trainer Rudy Van Herck toe.

"In een gelijkopgaande match kregen wij de beste kansen, ook na de 1-0. Voetballend waren we iets beter, maar een tegendoelpunt kon altijd nog uit de lucht vallen.

Zammel is een stevige ploeg en men mag hen zeker niet onderschatten. Bij ons is de start alvast gelukt, want met 12 op 15 staan we op de derde plaats. Daar ben ik best tevreden mee, al duurt het seizoen nog lang."

Geen drama

Door de nederlaag van zondag zakte Zammel weg naar de vijfde plaats, maar daar tilt Herman Vos niet zwaar aan. "Deze nederlaag is zeker geen drama, al was het wel hét moment geweest om toe te slaan.

Herselt liet een paar punten vallen en zo hadden wij mee aan de leiding kunnen komen. Ik kijk toch niet te veel naar het klassement, want dit is een open reeks. Vast staat wel dat je als regelmatige ploeg erg hoog kan eindigen en dat iedereen van iedereen kan winnen.

Dat bleek ook zondag, want over de hele wedstrijd bekeken, waren wij het meest in balbezit. Herenthout was wel iets gevaarlijker, maar een 0-0 zou logisch geweest zijn.

Met die uitslag zou iedereen zich zeker hebben kunnen verzoenen, want het zag er lange tijd naar uit dat het daarop zou gaan eindigen. De confrontatie tussen de beste verdediging en de beste aanval draaide evenwel uit in het voordeel van de verdediging."

Aangeslagen

Koploper Herselt leed zondag zijn eerste nederlaag en trainer Patrick De Roover zat daar duidelijk mee. "Niet zozeer het feit dat we verloren valt me zwaar, maar wel de manier waarop", zei hij enigszins aangeslagen.

"Die eerste nederlaag moest er toch ooit komen, maar ik ga wel liever glorieus ten onder. Zondag presteerde iedereen werkelijk onder niveau. We legden niet genoeg agressiviteit in ons spel en daarenboven werd iedere flater afgestraft.

We traden wel aan met een vertimmerde ploeg, maar dat is niet de hoofdreden voor ons falen. Nu moeten we ons zo snel mogelijk herpakken en liefst al zondag tegen Hulsen. Dat wordt zeker geen gemakkelijke partij, maar wij zullen ongetwijfeld gemotiveerd aan de aftrap verschijnen. Om onze fout recht te zetten."

Nu in het nieuws