Bartholomeeussen sloopt Poppelse muur

Tweede B

K.R.

BR>

VLIMMEREN -

Vlimmeren domineerde bijna de volledige wedstrijd tegen Poppel, maar had het erg moeilijk om een gaatje te vinden in de Poppelse defensie (1-0).

Poppel verdedigde zich met kennis van zaken en zo geraakte de thuisploeg aanvankelijk niet verder dan twee pogingen van Browaeys tegen de paal. Het was uiteindelijk Bartholomeeussen die na 78 minuten er in slaagde de Poppelse muur te slopen met een rake kopbal op aangeven van Andries.

"Het was moeizaam", zei de Vlimmerse trainer Van de Perre. "Dat had ik verwacht, want Poppel is een moeilijk te bespelen tegenstander. Zij scoren niet veel, maar laten ook weinig doelpunten maken.

Tegen zulke ploegen komt het er op aan geen risico's te nemen en niet al te overmoedig te werk te gaan. Een counter kan dodelijk zijn. Daar zijn wij goed in geslaagd."

Veel inzet

Zaterdagavond won Oosthoven eerder gevleid de derby op het veld van Oud-Turnhout (1-2). Oud-Turnhout speelde meestal op de helft van de bezoekers, maar het zat de jongens van trainer Potters andermaal niet mee.

Zo trof Van Dooren tweemaal de paal en werden ook enkele mooie kansen gemist. Daarbij scoorde Van Tiggelen tegen zijn eigen ploeg. Een tegenstoot van Beugels in de tweede helft werd Oud-Turnhout fataal, want de aansluitingstreffer van Borghs viel te laat.

"Ik kan best de ontgoocheling van Oud-Turnhout begrijpen", zei de Oosthovense speler-trainer Van Rooy. "Wij kunnen het ook niet helpen dat Oud-Turnhout de kansen niet afwerkt.

In de tweede helft hebben wij trouwens weinig kansen weggegeven. Wij weten dat wij voetballend iets minder zijn dan ploegen als Oud-Turnhout en daar stellen wij onze volledige inzet tegenover."

Meer rukt verder op in de rangschikking en won traditiegetrouw de derby tegen Sint-Jozef (1-0). Lentezon haalde zwaar uit op het veld van Gooreind (0-5) en dat deed ook Arendonk voor eigen publiek tegen Kaart (5-0). Merksplas blijft aan de leiding na 0-2 winst op het veld van Zwaneven.

Nu in het nieuws