VC Tielen pakt zijn eerste overwinning

Derde C

C.V.

BR>

TURNHOUT -

Met uitzondering van Minderhout heeft er onderaan de rangschikking een hergroepering plaatsgevonden. Ook de Tielenaars pikten hierbij hun wagentje aan.

De geel-blauwen hebben er zes speeldagen op moeten wachten, maar zondag was het dan zover. De langverwachte zege kwam er tegen Mariaburg. De discipelen van Bruno Wuyts hielden het hoofd bij de les, want het roer diende dringend te worden omgegooid.

"We staan eindelijk weer tussen de mensen", verduidelijkte Emiel Loots. "Om niet naar de laatste plaats van het klassement te zakken, moesten er punten worden gepakt. En dat gebeurde zondag al was het toch nog even bibberen geblazen.

Na de rust misten wij drie open kansen en daarvan maakten de bezoekers gebruik om op gelijke hoogte te klimmen. Gelukkig maakten wij in de laatste minuten het verschil en dat was voldoende om voor de eerste keer victorie te kraaien."

Thuisreputatie

Vosselaar is zich een stevige thuisreputatie aan het opbouwen. Na 4-0 cijfers tegen Westmalle en Meerle ging Olympic Essen zondag met 5-0 cijfers voor de bijl.

Met dergelijke uitslagen voor ogen kan er dan ook niets misgaan voor Vosselaar dat de eerstvolgende drie wedstrijden voor eigen publiek mag aantreden.

"Op eigen terrein legden wij telkens een goed patroon op de mat, maar dat wil nog niet zeggen dat de klus nu al geklaard is", benadrukte voorzitter Frans Versmissen.

"Op verplaatsing hebben we al moeten ondervinden dat elke ploeg tegen een titelkandidaat altijd wat meer kan. Al moet ik hier onmiddellijk aan toevoegen dat de slechts staat van de speelvelden ons danig parten heeft gespeeld."

Minderhout speelde gelijk tegen Westmalle en blijft voorlopig nog in de kelder van het klassement. "Alleen dat tikkeltje geluk ontbreekt nog", zei voorzitter Frans Jochems.

Nu in het nieuws