Weinig problemen voor leider Achter Olen

Vierde D

K.V.H.

BR>

ARENDONK -

Het kan geen toeval zijn. Na zes speeldagen bezetten drie van de degradanten van de voorbije twee seizoenen de podiumplaatsen in vierde provinciale D.

Achter Olen en Netegalm tuimelden twee jaar geleden naar vierde, misten vorig seizoen op het nippertje de promotie, maar zijn vastbesloten dit seizoen de goede trein niet meer te missen. Vrij Arendonk tuimelde de voorbije competitie naar vierde en startte met steile ambities.

Achter Olen kende op Heibloem weinig problemen om zijn maximum te behouden. Na amper een kwartier werd Heibloem-doelman Marc Fierens met een overdreven rode kaart bedacht voor een licht handspel buiten zijn doelgebied.

Veldspeler Peter Verwimp nam zijn plaats tussen de palen in bij een 1-1 stand. Voor schutters als Mario Philips en Tim Vandesande was het een koud kunstje om de klus af te maken met 1-6 cijfers.

Geen feest

Netegalm was allesbehalve aan het feest bij HIH Turnhout dat met slechts tien effectieven, na de uitsluiting van Walter Van Litsenborg, de 0-2 voorsprong van de bezoekende kopploeg wist om te buigen in een 3-2 voorsprong. Pas in de laatste vijf minuten konden routiniers als Mario Wouters en Peter Van Weert de scheve situatie nog rechttrekken.

Vrij Arendonk oogstte succes bij collega-degradant FC Punt en rukte op zijn sokken naar de tweede plaats op. "Het is een traditie bij Vrij Arendonk dat het na een degradatie zo snel mogelijk weer hogorop wil", aldus secretaris John Verbruggen.

"Daarom ook dat de ploeg passend werd versterkt. In de openingsmatch tegen Molenkring gingen we onderuit. Maar trainer Gustaaf Van Boxel pakte nadien een 15 op 15 met zijn team.

Het draait momenteel prima en het vertrouwen stijgt. Het aantrekken van een degelijke puntspeler als Jeroen Vander Loop was een buitengewone meevaller. Als hij te stug bewaakt wordt, staan Jef Nijs en Van Mechelen klaar om de klus af te maken. We hebben onze start niet gemist, maar na zes zondagen gaan we zeker nog niet zweven."

Nu in het nieuws