"Een vijfde plaats moet nog kunnen"

Tovo Tongerlo gaat na drie nederlagen in competitie nu ook onderuit in bekercompetitie

Dirk Van Bruysel

BR>

TONGERLO -

Het lopende seizoen lijkt wel een boeteprocessie voor Tovo Tongerlo. Ondanks de nabijheid van de abdij heeft Tovo de voorbije weken zijn deel van de miserie al gekregen. Na een nul op drie in de competitie is er het voorbije weekend in Berlare ook een einde aan het kortstondige bekeravontuur gekomen.

Volleybal

De ploeg die in Berlare op het terrein stond geleek in geen enkel opzicht op het team dat trainer Bart Meylemans tijdens de voorbereiding voor ogen had.

"En het leed is nog lang niet geleden, maar we slaan er ons wel doorheen", maakte woordvoerder Chris Meylemans zich sterk. "Twee seizoenen terug begonnen we de competitie met een nul op zeven. Uiteindelijk wonnen we elf van de 22 wedstrijden.

Dit seizoen is onze zwakke start enkel en alleen te wijten aan de blessurelast die we meesleuren. Zo moeten we Joeri Van der Borght nog minimum twee maanden missen met knieperikelen.

Ook Rob Sauviller, toch wel onze sterkhouder in receptie, moeten we al enkele weken missen. Hoe zwaar zijn verlies doorweegt, werd aangetoond in Haasrode, waar we een 0-2 voorsprong (met Rob) zagen smelten als sneeuw voor de zon.

Vermits ook Erwin Meylemans geblesseerd in de ziekenboeg zit en Davy Janssens al enkele wedstrijden wegens werkverplichtingen moest missen, is de verklaring voor onze zwakke start snel gevonden."

Groeimarge

"Tegen Berlare - een Oost-Vlaamse ploeg uit derde divisie die onder meer kan bogen op de ereklasse-ervaring van Danny De Maesschalck - moesten we zelfs noodgedwongen teruggrijpen naar Tom Helsen. Een noodoplossing, want dit talentrijke jeugdproduct verkoos eerder wegens knieproblemen er een jaartje tussenuit te knijpen.

Toch is het niet allemaal kommer en kwel bij Tovo", gaat Chris Meylemans verder. "Het grote lichtpunt in al die miserie is ongetwijfeld Roel Jacobs, die ondanks zijn jonge leeftijd (net geen 18) wekelijks tot de smaakmakers behoort.

Hij bewijst alleszins dat onze jonge groep nog lang niet dood is. Waarom ook? Eerst en vooral mogen we niet vergeten dat er dit seizoen geen enkele ploeg degradeert.

Daarnaast hebben deze jongeren al drie promoties in een tijdspanne van vijf jaar verwezenlijkt en ook dat is niet niks. Bovendien weten we dat we, eens de geblesseerden allemaal terug zijn, dit Tongerlo nog een serieuze groeimarge heeft.

Zonder blikken of blozen durven wij stellen dat een vijfde plaats nog binnen onze mogelijkheden ligt. De competitie duurt tenslotte nog lang en misschien kunnen we zaterdag tegen Genk wel onze eerste overwinning laten noteren. Wij hopen alvast", besloot Chris Meylemans.

Nu in het nieuws