Rijko zorgt voor enige Kempense overwinning

Korfbal

A.F.

BR>

RIJKEVORSEL -

De vijfde speeldag in de voorronde van de veldcompetitie bracht weer wisselend succes voor de Kempense clubs. Alleen Rijko kon zijn partij winnend afsluiten.

"Wij speelden evenwel geen goede wedstrijd op Boechout en de 7-9 eindstand laat dat ook wat uitschijnen", geeft coach Nico Van Krunckelsven ruiterlijk toe.

"Winnen is op dit moment het allerbelangrijkste en daar zijn we in geslaagd. Ik moest zondag nochtans een paar noodgrepen doorvoeren, maar dankzij het puike spel van Bart Van Den Eijnden kwamen we nooit echt in de problemen.

De eerste 10 minuten verliep het spel gelijkopgaand, maar dan namen we definitief afstand. De score had zelfs nog hoger kunnen liggen, maar de afwerking bleef wat in gebreke."

Kansen

Dat was ook het probleem bij Vobako, dat met 12-9 ging verliezen bij Volba. "Wij kunnen alleen maar kwaad zijn op onszelf, omdat we te veel kansen onbenut lieten", blikte trainer Karel Bastiaensen terug.

"Volba nam meteen een verdiende 3-1 voorsprong, maar dan kwam de kentering. We hebben hen daarna werkelijk overklast, maar we werden daar niet voor beloond.

Qua spel ben ik best tevreden en trots op mijn spelers, maar met die nederlaag heb ik toch heel wat moeite. De fout lag alleen bij onszelf en dat wist iedereen maar al te goed."

Technico kreeg zondag een zware 17-10 pandoering om de oren bij Appels en Patrick Bisschops was na afloop dan ook aangeslagen.

"De verplaatsing naar Dendermonde zou zeker een zware klus worden, maar in de eerste helft konden we de schade nog beperken. De 7-5 ruststand liet nog alles toe, maar dan sloeg het noodlot toe.

We konden het niveau van de eerste helft niet meer halen en de kloof werd steeds groter. De enige verklaring die ik hiervoor heb, is dat het een collectieve offday was."

Nu in het nieuws