Turnhout wipt tweedeklasser Tervuren

Zaalvoetbal

B.O.

BR>

TURNHOUT -

Derdeklasser ZVC Turnhout is de enige Kempense ploeg die de tweede ronde van de Beker van België overleefde. Reeksgenoten Malle en Olen gingen onderuit.

Turnhout verbaasde zichzelf met een verdiende 6-5 zege tegen tweedeklasser Tervuren. Jeroen Vanderloop (2), Walter Van Litsenborg (2), Jef Nuyens en Peter Lemmens tekenden voor de doelpunten.

"Bij een 3-0 ruststand zag het er al mooi uit", evalueerde Dirk Van Tilborg. "Alleen in de slotfase zorgden de bezoekers voor een vleugje spanning toen de kloof tot één treffer werd gedicht.

We hebben voor deze overwinning nochtans moeten knokken. Dit was een harde partij. Ik begrijp nu waarom in eerste en tweede klasse scheenbeenbeschermers verplicht zijn."

Eerste keer

"Met deze zege schrijft ZVC Turnhout geschiedenis, want dit is de eerste maal dat we doorstoten naar de derde ronde van de Beker van België. En er zit meer in, want met Schoten ontmoeten we in de derde ronde een derdeklasser."

Olen ging in Schoten onderuit na het nemen van strafschoppen. De thuisploeg boog een 1-3 achterstand om in 5-3 voorsprong. Pas in de slotfase kwam Olen op gelijke hoogte (5-5). Bij het nemen van strafschoppen trok Schoten het laken naar zich toe (8-7).

"Er zat meer in, want ik miste een strafschop tijdens de wedstrijd", zei Joeri Nevelsteen, die vier keer scoorde. "We mogen wel verzachtende omstandigheden pleiten, want we trokken noodgedwongen met zes pionnen naar Schoten.

Tom Van de Weyer en Mohammed Zlif waren geblesseerd, Christof Horemans was ziek en Cis Werts en Koen Verstappen hadden beroepsverplichtingen."

Malle werd in eigen huis gewipt door tweedeklasser Lier (2-5). Guido Vangenechten en Koen Wouters redden de eer voor de thuisploeg.

Nu in het nieuws