Technico toont zich iets te fanatiek

Handbal

A.F.

BR>

TURNHOUT -

In het handbal stonden dit weekend de 1/64 finales van de Beker van België op het programma. Alleen Technico kwam in actie. Voor de Turnhoutenaars is het bekeravontuur van korte duur geweest. Ze gingen de boot in bij Haachtse met 27-23.

In dit duel stond er trouwens heel wat prestige op het spel, want de Haachtse oefenmeester Kris Moens stond vorig jaar nog aan het roer bij Technico.

De huidige coach Jan Tielemans was natuurlijk teleurgesteld, maar hij gaf ruiterlijk toe dat de beste ploeg won. "Hun opbouw was veel sterker en zij konden rekenen op meer ervaring en souplesse. Haachtse kwam daarenboven met betere ideeën op de proppen en ook in de afwerking lieten zij weinig steken vallen."

Haachtste trok dus aan het langste eind en dat werd niet meteen verwacht. De Brabantse club speelt in de reguliere competitie één klasse lager en Tecnico moest daardoor een voorgift van drie punten toestaan.

Straf

"Dat was werkelijk een straf", ging Jan Tielemans verder. "Die voorgift is een vooroorlogs principe, maar daar heeft het zeker niet aan gelegen. Wij waren gewoonweg te

groen

, al leren we wel elke match bij.

In de eerste helft hebben we slecht verdedigd, maar in de tweede kwamen we goed terug. Daarna gingen we evenwel te fanatiek te werk en Kris speelde daar handig op in. Hij kent de spelers dan ook door en door en dat gaf hem op tactisch vlak heel wat voorsprong."

Kris Moens ging zondag dus met alle eer lopen, maar dat bezorgde hem gemengde gevoelens. "Na zeven jaar trainerschap ligt mijn hart uiteraard nog wat bij Technico en ik had hen de zege ook gegund.

In de sport is het evenwel hard tegen hard en nu trok ik aan het langste eind. Technico speelde volgens mij te gespannen. Ze wilden alles te snel doen. Die ongeduldigheid brak hen uiteindelijk zuur op."

Nu in het nieuws