Braziliaanse tester doet het

Liga-invallers

K.V.H.

BR>

Verbroedering Geel

GEEL -

Trainer Willy Wouters en ploegafgevaardigde Chris Hofkens kregen in de wedstrijd tegen Aalst twee testers ter versterking: de Tanzaniaan Shaban Yussuf en de Braziliaan Pereira Dos Santos Leandro.

Of dit tweetal een positief rapport meekreeg, is nog niet geweten. Feit blijft dat de Braziliaan Pereira een kwartier voor tijd zorgde voor het enige en beslissende doelpunt waarmee Verbroedering zijn eerste thuiszege van dit seizoen mocht optekenen.

In deze vrij opgaande partij met licht veldoverwicht wist Geel met succes op te boksen tegen routiniers als Milosevic, Filipovic, Van Wattum en de omstreden Mukanya.

Jong Westerlo sterk na rust

KVC Westerlo

WESTERLO -

Tegen het ervaren Club Brugge, dat bol stond van de grote namen, deed een jong Westerlo het vooral na de rust erg goed. Westerlo had alleen Thoelen (die erg sterk bezig is) en Deelkens als A-kern-jongens in de rangen.

Na de vroege 1-0 had het via Deckers best 1-1 kunnen worden. Brugge scoorde nog tweemaal, maar net voor de rust maakte de bedrijvige Thoelen er 3-1 van.

Na een fout op Tom Vercammen liet Ken Thijs vanop de stip de aansluitingstreffer liggen. Brugge werd nu gewoon van het veld gespeeld en Thijs rondde schitterend een mooie aanval af. Ondanks de inbreng van onder meer Kevin Vandenbergh bleef de verdiende gelijkmaker uit.

Doelman Volders houdt score laag

Dessel Sport

DESSEL -

Op het veld van leider Deinze leden de Desselse invallers een nipte 2-1 nederlaag. Dat de score niet hoger opliep, was vooral de verdienste van doelman Volders, die een aantal puike reddingen opdiste. Hij zorgde er voor dat de ruststand 0-0 bleef.

In de tweede helft nam Dessel voorsprong met een kopbaldoelpunt van Rynders na een vrije trap van Ghiro. Deinze werd dan tot tien spelers gereduceerd, maar eigenaardig genoeg gaf die numerieke minderheid de ploeg vleugels en bij Dessel sloop desorganisatie in de rangen.

Groen-wit begon te zwalpen, met nog twee tegentreffers als gevolg. Naast Volders speelde aanvoerder Vandenbergh een beresterke wedstrijd.

Wanprestatie ondanks 1-0 zege

KFC Turnhout

TURNHOUT -

Turnhout was een klasse sterker dan het onmondige Tienen, maar stuntelde vooral vooraan, zodanig dat er uit een tiental doelrijpe kansen maar één luttel doelpuntje werd gepuurd.

Toch was het eerst doelman Mertens die een uitstekende reflex in huis had om de openingstreffer te voorkomen. Maar dat was voor hem dan ook de enige gevaarlijke situatie in de hele wedstrijd.

Daarop misten Michiels, Peter Janssens en Ooms wenkende kansen. Turnhout kwam op het halfuur aan de leiding toen Van Beylen, zowat de enige die goed presteerde, verrassend oprukte en gepast Renet bediende, die de kans niet liet liggen.

Zelfde scenario in de tweede helft. Turnhout bleef de gemiste kansen aaneenrijgen en leverde, ondanks de overwinning, een ontgoochelende prestatie.

Nu in het nieuws