"Onze eerste plaats baart mij zorgen"

François Pfaff en zijn ploeg Oppuurs baden momenteel in weelde

Geert Fierens

BR>

OPPUURS -

Ook na het 2-2 gelijspel tegen VV Duffel blijft Oppuurs de ranglijst aanvoeren. De blauw-witten delen de koppositie met Meerhof. Het team van trainer François Pfaff nam ditmaal een vlotte start en doet alvast beter dan vorig jaar. Toen sputterde de motor en gaf de teller na zes wedstrijden 1 op 18 aan.

Derde B

Oppuurs baadt momenteel in weelde. "Kan je geloven dat die leidersplaats mij nog zorgen baart", stak oefenmeester Pfaff verrassend van wal. "Ik beschik momenteel over een ruime kern. En elke speler wil aan de aftrap komen. Als je bovenaan staat zit alles ook een beetje mee. Weinig kwetsuren en nauwelijks geschorsten. Ik heb dus positieve selectieproblemen, zo kan je het inderdaad wel stellen."

Een jaar geleden liep men in Oppuurs nog met lange gezichten rond. "Ik werd trainer toen de club zes punten telde uit dertien wedstrijden. Ik zette de trein opnieuw op de rails. We eindigden elfde met 36 punten."

De doelstelling van Pfaff ligt voor de hand. "Het behoud zo snel mogelijk verzekeren. Aan een titel of promotie wordt helemaal niet gedacht. Nu is het moment rijp om te oogsten. Daar kunnen we achteraf alleen maar baat bij hebben. En valt er een appel uit de kast, dan is dat mooi meegenomen."

VV Duffel

VV Duffel zorgde ervoor dat de opmars van Oppuurs even werd afgeremd. De Duffelaars graaiden een verdiend punt mee. De geel-zwarten van Duffel-Mijlstraat zijn dus vertrokken voor een zoveelste competitie in de middenmoot. Het is fijn als je middenmoter kan zijn, lijkt wel de Duffelse strijdkreet.

"Waarom zouden we daar om treuren", vindt hulptrainer Eddy Feremans. Feremans is de assistent van Paul Eggers. We staan al een paar jaar ons mannetje in derde."

Duffel is meer dan een grijze muis. Een lelijk eendje is geel-zwart zeer zeker niet. Zo pakt de ploeg om de haverklap uit met doelpuntenrijke wedstrijden. Een 2-9 overwinning tegen Branst. Een 5-2 nederlaag in Wilrijk. Het doelsaldo van het afgelopen seizoen spreekt voor zich: 66-63. Wie VV zegt, denkt aan onvoorspelbare wedstrijden.

"Tegen Rumst speelden we voor de rust zo slecht dat we blij waren dat het maar 0-2 was. We wonnen de match met 3-2. In Wilrijk stonden we tien minuten na de rust 0-2 voor en verloren we nog met 5-2. Dit is eigen aan VV Duffel. Ik heb er geen andere verklaring voor."

Nu in het nieuws