"Stemmingmakerij was onnodig"

Rapid Leest

G.F.

BR>

LEEST -

Bij Leest was men best tevreden met de puntendeling. Na de zware 6-1 nederlaag tegen Wuustwezel kon het gelijkspel tegen Mol op geen beter moment vallen. Trainer Rudi Smolders reageerde geïrriteerd op de gebeurtenissen van de voorbije week.

"Ik kan best begrijpen dat mensen binnen de club gefrustreerd raakten na die pandoering. Maar wat ik niet kan appreciëren is de wijze waarop. Als ik bepaalde persberichten mag geloven leek de match tegen Mol wel die van de laatste kans voor mij. Dat zit me vrij hoog. Alleen al om die reden ben ik blij dat de jongens vandaag getoond hebben dat er nog steeds een ploeg op het veld staat. Dit is stemmingmakerij en daar hou ik absoluut niet van."

Rapid trok de rust in met een 0-1 achterstand. "Ik was benieuwd hoe de groep op de forse nederlaag zou reageren. Het liep in de eerste helft nog niet echt lekker maar zeggen dat we er voor de pauze niet aan te pas kwamen, noem ik een aanfluiting van de logica. We probeerden druk te maken waar dat kon. Dat is op zich al een verdienste."

Vechtlust

Smolders sprak zijn jongens in de kleedkamer moed in. "Vijf minuten na de herneming stonden we 2-1 voor. Dat krijg je niet zonder vechtlust voor mekaar. We speelden tegen Mol en dat is een team dat dit seizoen nog niet verloor. Dat mag men toch niet uit het oog verliezen."

"Na die voorsprong heb ik een hecht geheel gezien. We hebben gestreden voor wat we waard waren. Er kwam meer diepgang in het spel en dan moet je een tikje geluk hebben."

In de slotminuten kreunde Leest onder de zware Molse druk. "Dat geef ik grif toe. De laatste tien minuten hebben zij ons pijn gedaan en ons met de rug tegen het eigen doel geplakt. Maar het is aan hen om de ballen erin te trappen. Als zij drie doelrijpe kansen niet verzilveren, dan is dat toch onze fout niet? Zij staan bovenaan en wij hadden een rekening met de eigen achterban te vereffenen. Was de opdracht voor ons makkelijk, denk je?"

"Zonder dat lastig slotkwartier hadden we misschien wel aanspraak kunnen maken op de zege. Weet je, vooraf had ik getekend voor een punt. En eerlijk gezegd ben ik na de match zeer blij met het resultaat. Leest is verre van dood. Dat onthou ik. Hopelijk waait er deze week een positieve wind door de club."

Nu in het nieuws