Caudron al voorbij 300-grens

Artistiek biljarten

J.R.

BR>

ANTWERPEN -

Wereldkampioen driebanden, Frédéric Caudron, kende een tweeslachtige week. Eerst en vooral moest hij zijn faam verdedigen op de Nederlandse Grand Prix in Bussum, waar hij in de tweede ronde door Raymond Ceulemans uitgeschakeld werd. Eerder had hij daar afstand genomen van Richard Bitalis, de Fransman, die maandag met BC Kortrijk bij Teletronika Schelle een puntje kwam sprokkelen in de interclubontmoeting zonder zelf te winnen van Caudron.

Het was vrijdag al laat in de namiddag toen Caudron in Bussum richting Minderhout trok, waar hij zijn artistieke companen weervond. In dit wereldje geldt er een zekere soepelheid en dus kon Caudron nog rustig inschrijven en meedoen aan zijn tweede officieel artistiek tornooi. Meteen kon hij op zoek naar een betere score dan zijn 243 in het eigen Frameries twee weken geleden.

fenomenaal

Caudron begon en eindigde als vierde en scoorde niet minder dan 300 punten. Dit mag zonder meer fenomenaal genoemd worden. Tegen de echte toppers van het moment, Europees kampioen en leermeester Walter Bax, en nationaal kampioen Jurgen Goris, kon Caudron nog niet op.

Bax moest lang het gezelschap dulden van Goris, maar, eenmaal een gat geslagen, kon hij moederziel alleen op zoek naar een verbetering van zijn eigen record (402). Dat zou in Minderhout met 389 niet sneuvelen. Goris strandde op 340 en Casales op 305.

Brechtenaar Amando Staes moest vrede nemen met een vierde plaats (293), terwijl Antwerpenaar Erik Vervliet knap zevende werd met 281. Schildenaar Marc Janssen, die samen met Caudron aan het artistiek biljarten begon, kwam ditmaal niet aan een persoonlijk record (214). Hij bleef steken op een aanvaardbare 203.

Nu in het nieuws