Perfect Lier door in beker

Zaalvoetbal

J.D.

BR>

LIER -

De regio-teams uit de nationale reeksen hebben een slecht debuut gemaakt in de Beker van België.

Alleen tweedenationaler Perfect Lier overleefde de tweede ronde door een 2-5 overwinning tegen Malle. Een gemakkelijke opdracht voor de ex-eerstenationalers.

Bornem werd met 3-9 uitgeschakeld door Supergames Antwerpen, Vilvoorde ging onderuit tegen Hamme (4-3) en Boom werd overklast door het thuisspelende Brasschaat (10-3). De andere waren al in de eerste ronde geëlemineerd.

Voor Excelsior Duffel is de kous ook af. Reeksgenoot Lommel leek een gemakkelijk haalbare kaart maar op het veld acteerde de thuisploeg veel agressiever dan het bezoekende Excelsior. Alleen keeper Norbert Laenens speelde op zijn normale niveau. Hij hield zijn team de eerste wedstrijdhelft overeind. Duffel kwam in die eerste helft zelfs op voorsprong.

Zweven

"In de tweede helft verloren we te veel duels, er zat geen snedigheid in het spel en verdedigend klopte het ook niet", aldus coach Eric Thijs. "De nederlaag komt op het goede moment. We haalden een tien op twaalf in de competitie en sommigen gingen daardoor zweven. Deze nederlaag zet ons weer met beide voeten op de grond."

"We verloren van een team dat niet eens tot de sterkste van de reeks behoort. Het moet voor mijn spelers duidelijk zijn dat er elke week moet geknokt worden. Intussen evolueert de revalidatie van Jan De Jong in positieve zin, maar we gaan ons niet verschuilen achter zijn afwezigheid.

Vrijdag krijgen we weer een sterke tegenstander. De fusieploeg Kermt-Hasselt speelt heel sterk. Als we een punt kunnen pakken ben ik tevreden."

Nu in het nieuws