"In zulke matchen moet je punten rapen"

Goede en spannende partij voetbal met een billijke uitslag

Ignaas Vandemeulebroucke

BR>

BOECHOUT -

In de onderste regionen van het klassement wordt elke week geknokt voor één of drie kostbare punten. Oxaco kampt al enkele seizoenen tegen een dreigend degradatiespook, maar speelt een beter voetbal dan de rangschikking toont.

Match van de WeekOxaco 2Helderhoek 2

De tegenstander Helderhoek, al twee puntendelingen, was tuk op meer. Aan beide zijden was men het gloeiend eens: "Het is in zulke wedstrijden dat er punten kunnen en moèten worden geraapt. Bij hoger geplaatste ploegen moeten we ze niet gaan sprokkelen. "Maar aan de andere kant" meende Oxaco's trainer Philippe Wenmaekers, "kan je aan de rangschikking merken dat er niet zo heel veel dominante ploegen meer zijn. Er zijn dus meer kansen dan anders, maar je moet het kunnen doèn!"

François Kind en Eddy Cloostermans schragen Helderhoek. "We hebben de kaarten allemaal op tafel gegooid en de beste ploeg opgesteld. Uiteraard leverde de Helderse ervaring in ere-afdeling meer "plaatsjes" in het fanionelftal op dan het vroegere Hoek '82 er kreeg. Nu moet de ploeg nog de nodige cohesie opdoen. Het doel daarbij is dat we onze draai tijdig vinden om uit de degradatie-zone weg te komen.".

Maar HH verkwanselde een vrachtje kansen. Zelfs een strafschop werd gemist. Anderzijds viel Oxaco, na een 0-1 te hebben omgebogen tot een 2-1, in de tweede helft terug. Men kon de druk niet keren, die HH ontwikkelde. Enkel op ontsnapping waren de Capenbergers nog gevaarlijk.

Uiteindelijk kon de lokale doelman Andries Beckers de gelijkmaker niet beletten. Maar met enkele grootse saves en reflexen redde hij zijn ploeg nog van groter onheil.

"Ikke?" zei Andries veel te bescheiden, "De gehele verdediging droeg haar steentje bij. Ik deed wat ik kon en je moet er wat geluk bij hebben. Neem nu net voor de rust. In een uiterste reflex steek ik mijn voet nog uit en raak ik de bal. Maar hij kan net zo goed over mijn voet stuiten en in doel belanden. Dat noemt men dan een lulgoal, nu is't een fantastische reflex".

Nu in het nieuws