Driehoek wil vaak stunten

KKVVA - Jeugdvoetbal

K.L.

BR>

BRASSCHAAT -

Na vier speeldagen prijkt Driehoek in de miniemen reeks A aan de kop van de rangschikking met het maximum van de punten. Cantincrode totaliseert er evenveel maar moet wat doelpuntengemiddelde betreft ruim onderdoen voor de Brasschatenaars. Die lieten de netten al 27 keer trillen terwijl de eigen doelman zich slechts één keer moest omdraaien. Merkwaardige vaststelling is ook dat de parkjongens naast Cantincrode ook alle ploegen van de zogenaamde grote colleges achter zich houden. Olve, Oxaco, Olvac en Ossmi volgen een eind verderop.

"Ons koppositie is te danken aan het feit dat we tot nu toe alleen ploegen uit de onderste helft van de rangschikking te bekampen kregen", stelt trainer Willy De Koning bescheiden. "Van de titel in onze reeks dromen we wel, maar we moeten durven erkennen dat het wellicht te hoog gegrepen is. Als we bij de eerste vijf kunnen eindigen zal iedereen heel tevreden zijn. Let op, ik zie ons wel in staat om enkele verrassende resultaten te laten optekenen. Vorig jaar deden we het al meer dan behoorlijk in de B-reeks maar nu de meeste van deze jongens tweedejaars zijn, kan ik enkel vaststellen dat we er nog beduidend zijn op vooruitgegaan. Koppel dat nog aan het gegeven dat er bij de eerstejaars enkele veelbelovende elementen bijlopen, die nu al niet misstaan in dit ploegje.

Onze kracht is dat zowel verdediging als middenveld stevig in de schoenen staan en dat we een vlotscorende spits hebben. Tegen sommige ploegen zullen we wel eens tekort komen, maar schrik hebben we van niemand.