Leiders komen, leiders gaan

Vierde

I.VDM.

BR>in de kijker

ANTWERPEN -

Zondagavond zag het leven er stralend uit bij Ostan, het Berchemse ploegje in 4A, gegroeid uit het Stanislascollege. De ongeslagen leider Kattenbroek was bij vierde gerangschikte Essenboys, op een onverwachte klip gelopen. Zelf was Ostan erin geslaagd "ouwe trouwe" Augustinus, nipt met 3-2 te verslaan. Bovendien wilde Don Bosco thuis van geen begeven weten en ging eerste achtervolger Akabe ook voor de bijl.

En zo pronkt Ostan onverwacht maar trots en moederziel alleen aan de leiding. Overroepen mag je zoiets nooit. Ostan heeft slechts één punt voor op Kattenbroek en Essenboys, drie op Akabe en het eindelijk op snee komende Haven. Maar de kop van het klassement bereiken, hoe vroeg op het seizoen ook, moet het samengevoegde "Stan" deugd doen.

Achteraan wonnen de hekkensluiters vijf op zes. Ponderosa en Bariton haalden uit een onderling duel een gelijkspel, Don Bosco versierde een eerste zege en haalde Sint-Aloysius bij.

In 4B kwam het eveneens tot een nummertje stuivers wisselen. Wavria werd de nieuwe leider. De jongens van O.L.V. Waver versloegen op verplaatsing Albatros en wisten gretig gebruik te maken van een slippertje van leider Jolika, dat op Skiworld een gelijkspel moest toestaan. Een opstekertje voor de sneeuwmannen, maar niet voldoende om weg te komen van de uitgebreide groep achteraan. In 4B drummen zes ploegen met vier of drie punten en alleen Troske, wist dank zij de nipte thuiszege op Vriendenkring de verbinding met de koplopers te herstellen.