"De trainer met de vinger wijzen zou makkelijkste oplossing zijn"

Peter Cooreman vindt dat spelers voor schokeffect moeten zorgen

Kris Cornelis

BR>

ZELE -

Het gaat van kwaad naar erger met Eendracht Zele. In de eerste opdracht onder kersvers trainer Raymond Murphy moesten de rood-zwart-witten een punt laten aan de tot dan toe puntenloze rode lantaarn Oosterzele. Dit keer kon het scorend vermogen niet als euvel worden ingebracht. Het was gewoon slecht over de (bijna) hele lijn.

E. Zele

Op uitzondering van enkele verdedigers en doelman Van Puyvelde, die meermaals toonde nog altijd een klasbak te zijn en zelfs een punt won voor zijn ploeg, haalde Zele niet het vereiste niveau. Zele zou dan ook Zele niet zijn mocht na één weekje de nieuwe trainer nog niet onder vuur liggen. Velen twijfelen plots of Raymond Murphy wel de juiste keuze was.

"De trainer met de vinger wijzen zou alweer de gemakkelijkste oplossing zijn", meent Peter Cooreman, die alweer zijn wedstrijd speelde. "Dit was pas de eerste match van die man. Van een schokeffect was inderdaad geen sprake, maar daar hadden wel de spelers voor moeten zorgen. Het was niet denderend. De voorgaande wedstrijden hadden we nog telkens een goede periode, maar nu hadden we een totale off-day. Oosterzele stelde ook niet veel voor, maar als er een ploeg verdiende te winnen, was het Oosterzele wel."

"Komt er niet snel een goed resultaat, dan vrees ik het ergste."

n Peter Cooreman

Peter Cooreman wordt zowat als de regelmatigste Eendracht-speler beschouwd. Elke week speelt hij zijn wedstrijd. "Wie de tegenstander ook is, ik probeer me elke week in te zetten. Ik wil me na de wedstrijd niets kunnen verwijten. Dit weekend liep het niet zo lekker. Door de schorsing van Philip Schockaert kreeg ik de taak van verdedigende middenvelder toebedeeld en dat was voor mij toch een hele aanpassing."

De jongeman die een deel van zijn opleiding bij AA Gent genoot, beseft dat er snel verandering moet komen. "Die derdelaatste stek is allesbehalve waar we verwacht hadden te staan. Iedereen voorspelde ons een outsidersrol. Die hebben we nog lang niet kunnen vertolken. In het begin lieten we het alleen in de zone van de waarheid afweten, maar door een gebrek aan vertrouwen kunnen we ook ons gewone spel niet meer ontwikkelen. We snakken duidelijk naar een goed resultaat om ons aan op te trekken. Komt dat er niet snel, dan vrees ik het ergste."

Nu in het nieuws