"De feestjes komen wel terug met de resultaten"

E. Opstal

K.C.

BR>

BUGGENHOUT -

Opstal had dit seizoen al heel wat hoogtes en laagtes. Na de ruime overwinningen tegen Oostakker en Terjoden volgde dit weekend het dieptepunt. De geel-zwarten kregen op eigen terrein een pak slaag van Sporting Lebeke. Vooral de verdediging kreeg het hard te verduren.

"Net als we samen winnen, moeten we ook samen die nederlaag verwerken", vindt Jurgen Goossens, die na een weekje bankzitten opnieuw aan de aftrap verscheen, maar al bij de rust werd vervangen. "Het klopt dat we het bijzonder moeilijk hadden tegen het sterke trio Meert-Van Impe-Herreweghe. We gaven te veel ruimte weg en dat bekoop je met een karrenvracht doelpunten."

Enkele jongens zitten duidelijk in een mindere periode. Ook Goossens zelf krijgt maar geen voet aan de grond. De libero, die vorig seizoen van achteruit meermaals de lijnen uitzette, vindt maar niet zijn draai.

"Ik besef beter dan wie ook dat ik momenteel niet mijn normale niveau haal. Ik ben genoeg voetballer om daar mee bezig te zijn. Ik denk dat tal van kleine factoren de oorzaak zijn. Een gebrek aan vertrouwen is daar één van. Die verwijzing naar de bank en vervanging bij de rust zijn beslissingen van de trainer. We weten al van vorig seizoen dat hij met veel veranderingen het roer probeert om te gooien."

De Opstalse spelerskern staat bekend als een hechte vriendengroep die op het veld voor elkaar door het vuur wil gaan. Dat groepsgevoel is tussen de lijnen niet altijd meer merkbaar.

"Ons blok wankelt een beetje, anders krijg je niet zoveel doelpunten tegen. De sfeer in de groep blijft wel uitstekend. Dat we na de wedstrijd niet meer op tafel staan dansen, zal wel te maken hebben met de resultaten zeker? Ik denk niet dat het na een zware uitschuiver gepast zou zijn. Ik ben ervan overtuigd dat eens Opstal het niveau en de resultaten van vorig jaar haalt, de feestjes vanzelf terugkomen. We zullen er in ieder geval keihard voor werken."

Nu in het nieuws