"Zo winnen geeft een fantastisch gevoel"

KSV Temse

D.V.B.

BR>

TEMSE -

Temse mocht voor eigen publiek niet verliezen wilde het niet in slechte papieren geraken. Aalst wilde niet verliezen, want het kon nog maar een weekje van de eerste plaats genieten. Alle ingrediënten om er een aangename voetbalnamiddag van te maken waren dus aanwezig.

"Bij verlies zouden wij stilaan omlaag hebben moeten kijken", beseft Gunther Verschaeren. "Zolang wij in de linkse kolom blijven meedraaien is er geen vuiltje aan de lucht, maar eens we in de tweede helft van de klassering zouden terechtkomen zou de druk steeds meer toenemen. De rechtse kant van de tabel is dus kost wat kost te vermijden. Bovendien staan er nu twee zware uitwedstrijden bij Nieuwkerken en Brakel op het menu. Met dat vooruitzicht heb ik liever negen dan zes punten achter onze naam."

Verschaeren knapte zowel aanvallend als verdedigend heel wat werk op. Hij was achteraf dan ook uiterst tevreden dat Temse eindelijk eens loon naar werken kreeg. "De partij was fysiek enorm belastend. Op basis van onze schitterende eerste helft, waarin wij zowel aanvallend als verdedigend sterk voor de dag kwamen, hebben wij de drie punten geenszins gestolen."

"Na de rust moesten we tegen de wind in boksen. Aalst maakte daarvan handig gebruik om ons het vuur aan de schenen te leggen. Wijzelf konden nog nauwelijks ontzetten en stonden voortdurend onder druk. Dat ene kansje dat we uiteindelijk konden versieren was goed voor een doelpunt. In het verleden is dat ooit wel eens anders geweest."

"En dan te weten dat we erg risicovol aan de partij begonnen. In plaats van een eerder behouden opstelling opteerde onze trainer voor een man-tegen-man situatie van bij het eerste fluitsignaal. Zo winnen geeft een fantastisch gevoel."

Nu in het nieuws