"We gaan voor periodetitel"

FC Nieuwkerken

W.M.

BR>

NIEUWKERKEN -

Met een door blessures geteisterde ploeg pakte Nieuwkerken zondag zonder al te veel problemen de drie punten op het veld van Petegem. Solomon Osaze toonde zich erg trefzeker en schreef drie van de zes treffers achter zijn naam. "Het is lang geleden dat ik daar nog eens in slaagde: sinds mijn eerste seizoen in eerste provinciale", weet de ex-speler van Berchem en Zele.

Zijn snelle treffer, op een dienblad aangeboden door De Wilde, leek blauw-wit op weg te zetten naar een makkelijke zege, maar de bezoekers verloren geleidelijk aan de greep op de wedstrijd. De Roos moest twee keer ingrijpen om de voorsprong tot de rust vast te houden.

De thuisploeg ging na de pauze nog op dat elan door en kreeg een dubieuze strafschop toegekend. De Roos redde in eerste instantie, maar moest zich in de rebound gewonnen geven. De doelpunten volgden elkaar daarna in sneltempo op: Solomon en De Wilde leken eerst voor zekerheid te zorgen, maar Polet maakte er nog 2-3 van. Muysewinkel kopte een strak getrapte hoekschop van de uitstekende De Wilde binnen en daarmee was de buit binnen. De Nieuwkerkenaars domineerden verder rustig de wedstrijd en dikten de score nog aan.

Na een weekje afwezigheid neemt Nieuwkerken door deze overwinning opnieuw alleen de leidersplaats in. "De spelers willen nu allemaal voor de periodetitel gaan", aldus Solomon. Met het felbegeerde ticket voor de eindronde al in de achterzak zou het een pak meer ontspannen voetballen zijn. De vooruitgeschoven derby van zondag op eigen veld tegen Temse wordt een sleutelmatch. De supporters zullen ook naast het veld van sport kunnen genieten met het WK wielrennen en België - Engeland op groot scherm.

Nu in het nieuws