"Beide voeten op de grond houden"

Derde F

W.M.

BR>

EKSAARDE -

Door een 3-0 overwinning tegen Sint-Pauwels heeft nieuwkomer Eksaarde nu een reeks van vier zeges op rij neergezet. Dat levert hen een derde plaats op. "Kwestie van nu met beide voeten op de grond te blijven", stelt trainer Geert Dirinck, aan zijn eerste seizoen in die functie bezig.

"Onze eerste helft was nochtans niet denderend. Sint-Pauwels voetbalde goed mee, maar er vielen geen kansen. Tijdens de rust heb ik wat bijgesteld. We speelden te veel met lange ballen en daarvoor hebben we niet genoeg gestalte vooraan. Bovendien gaven we te veel ruimte weg centraal in het middenveld."

Dirinck vroeg meer druk om het uitvoetballen te bemoeilijken en dat resulteerde in een slechte terugspeelbal waar Nelis tussenzat: 1-0. Eksaarde kwam na die openingsgoal pas goed op toerental en maakte gretig gebruik van de ruimte die er ontstond toen Sint-Pauwels op zoek ging naar de gelijkmaker.

"Ik bracht Ojumah in en hij deed de boel uitstekend draaien. Het waren twee acties van hem die de andere doelpunten inleidden." Ook over de verdedigende prestatie van zijn elftal is Dirinck uiterst tevreden. "Het is al de derde keer op rij dat we de nul op het bord konden houden."

Nu in het nieuws