"Het is nog te vroeg om over promotiekansen te spreken"

Vierde D

K.C.

BR>

BAASRODE -

Heikant ging in de topper tegen Baasrode voor de tweede keer dit seizoen buitenshuis kopje-onder. Dat de Zeelse wijkploeg op de Molenkouter de punten niet cadeau zou krijgen, was vooraf geweten. Baasrode heeft met Van De Cauter, Christiaens, Van Lokeren en de broers Van Dorp vijf Zelenaars in de rangen en die hadden hun maats extra gemotiveerd.

"Ondanks onze vroege openingstreffer ondergingen we een uur het spel en mochten we ons gelukkig prijzen dat het 1-2 bleef", geeft aanvoerder Frank Van Dorp toe. "In het laatste halfuur voerden we de druk op en deden de gasten niet meer mee. We werkten onze achterstand weg en pakten nog de volle buit."

"Hierdoor brengen we de kloof met leider Verrebroek terug tot één punt. Het is nog veel te vroeg om over promotiekansen te spreken. Uiteraard wil Baasrode net als het gros van de andere ploegen zo snel mogelijk naar derde. Na onze matige tot slechte voorbereiding had ik mijn twijfels, maar een wedstrijd als deze toont aan dat we iedereen aankunnen. Niet beginnen zweven en elke wedstrijd met de nodige ernst aanpakken is onze opdracht."

Staat bij Baasrode deze week een etentje op de rol, dan wacht de ploeg van Marc Cooreman op de vrije zondag een bosloop. "Over het eerste uur kan ik zeker tevreden zijn", meent Cooreman. "We kregen voldoende kansen om de score op te drijven. Daarna verloren we de greep op het gebeuren. Waar precies de oorzaak licht weet ik niet, maar over dat laatste halfuur zal zeker nog eens worden gesproken."

"We hadden nochtans een uitstekende zaak kunnen doen. Ik zeg al weken dat het een evenwichtige competitie zonder zwakke broertjes wordt en dat werd zondag nog maar eens bevestigd. De topdrie liet van zijn pluimen waardoor alles opnieuw samentroept."

Nu in het nieuws