Afwerking maakt het verschil

BAZEL -

Alleen de afwerking bepaalde zondag het verschil tussen Meerdonk en Bazel. De twee ploegen hadden de punten allebei nodig om wat meer ademruimte te krijgen en trokken voluit de kaart van de aanval. Bazel benutte de gecreëerde kansen beter en haalde het met 1-3.

Wim Maris

BR>

Derde F

Eendracht-middenvelder Rudi Van Landeghem voorspelde het vooraf: Meerdonk - Bazel zou een pittige wedstrijd worden met veel doelpunten. Voor rust toonde de thuisploeg zich het sterkst. "Wij speelden met de sterke wind in de rug en speelden te vaak de diepe bal, met als gevolg dat die vaak te ver viel", analyseert Bazel-trainer Willy Vermincksel. "Ik had mijn jongens nochtans op voorhand gewaarschuwd om over de grond te spelen." Er kwamen weinig kansen, maar met een knappe goal van De Waele mocht Meerdonk met een verdiende voorsprong gaan rusten.

Flanken

"In de tweede helft heben we ons herpakt en begonnen we goed over de flanken aan te vallen", weet Vermincksel. "De eerste degelijke aanval was eigenlijk prijs." Ook een volgende knappe actie werd mooi afgewerkt door De Keersmaeker, maar daarvoor kwam Eendracht wel goed weg toen Coppieters de binnenkant van de paal trof. De Kinders bezegelde met een mooie lob het lot van White Star, dat dit seizoen nog niet won.

Het was voor het eerst sinds drie wedstrijden dat Eendracht Bazel nog eens punten pakte, een gebrek aan efficiëntie en pech vormden de voornaamste oorzaken. "Maar als er dan toch één over de lijn gaat zoals zondag, dan krijg je vleugels."

Ook blessureleed speelde een rol. "Tegen Vrasene werden we bijvoorbeeld door blessures geteisterd. Ik moest twee onervaren jongeren achteraan opstellen", aldus Vermincksel. Toch gelooft hij in de jeugdige spelers. "Er zitten een vijf- à zestal jongens klaar."

Bazel krijgt nu opnieuw aansluiting met het peloton. Binnen twee weken komt Doorslaar op bezoek, dat net drie puntjes hoger staat gerangschikt. "Thuis hebben we tot nog toe geen punten gepakt. We hopen de supporters nu toch iets te kunnen bieden", besluit de sportieve baas bij Eendracht.

Nu in het nieuws