"Onze hoofden niet op hol laten brengen"

Vierde D

K.C.

BR>

WAASMUNSTER -

Sparta speelde zich voor de tweede opeenvolgende week in de kijker. Hield rood-wit vorige week leider Verrebroek nog in bedwang, dan stuurde het nu nummer twee Daknam puntenloos terug naar Lokeren. Volgens de bezoekende entourage was dat in ruime mate te wijten aan de prestatie die thuisdoelman Jurgen Steeman neerzette.

"We hebben de wedstrijd tegen Daknam op dezelfde manier aangepakt als de partij tegen Verrebroek", blikt Steeman terug. "Al moet ik wel zeggen dat Daknam heel wat meer kansen afgedwong. Zo doken Robby Ydens en Jurgen Rosseels enkele keren alleen voor me op. Op dergelijke momenten moet je als doelman ook het geluk aan je zijde hebben."

De jongens van trainer Rousseau sprokkelden al tien punten, ondanks het feit dat ze al drie ploegen uit de topvier in de ogen keken. "Het grote verschil met vorig seizoen is dat iedereen binnen zijn mogelijkheden de taken uitvoert die hem worden opgedragen. We blijven vechten tot de laatste snik. We zijn een ploeg die het moet hebben van de collectiviteit en de inzet. Het zal er dus op aankomen onze hoofden niet op hol te laten brengen. Het is niet omdat we punten pakten tegen Verrebroek en Daknam dat we met hen kunnen meestrijden."

Vorig seizoen zat Steeman meer dan hem lief was op de bank. Dit jaar begon hij mede door een blessure van Van Haver als titularis aan het seizoen, maar op de openingsspeeldag werd hij met een schouderblessure afgevoerd. "Sinds vorige week in Verrebroek sta ik opnieuw tussen de palen. Ook onze andere doelman is volledig fit, zodat het aan de trainer is om uit te maken wie speelt. Hij weet in ieder geval wat hij aan mij heeft."

Nu in het nieuws