Vos ver weg van play-offs

Korfbal

D.V.B.

BR>

SINAAI -

De nederlaag die Vos Reinaert bij fusieclub Hoboken 2000 opliep, zou de Waaslanders wel eens zuur kunnen opbreken. De kloof met de rechtstreekse concurrenten wordt nu zo groot dat een play-offticket verder weg is dan ooit. Wil Vos nog een kans maken, dan moet zaterdag tegen Putse worden gewonnen, anders zijn de play-downs een feit.

Tegen Hoboken startte Vos furieus, maar nog voor halfweg beenden de Antwerpenaars Vos bij (7-7). Toen Hoboken na rust vier keer op rij scoorde (11-8), was dit de doodsteek voor een moegestreden Vos (17-11). Coach Jancky Van de Velde had het achteraf niet erg begrepen op de vrouwen. Hij verweet hen een gebrek aan inzet. Ze scoorden geen enkele keer.

Ex-Vos-coach Tony Bourgillioen verging het heel wat beter met Appels. Tegen het niet te onderschatten Technico maakte zijn fysiek sterke ploeg halfweg de tweede helft het verschil. Wim De Wilde, Danny Willaert en Paul Arbijn scoorden elk vijf keer (17-10). Door deze zege komt Appels op de tweede plaats en behoudt zo alle kansen voor een plaatsje in de promotiepoule.

Na de zwaardere kleppers kreeg Atlantis met Deurne een eerste haalbare kaart voorgeschoteld. Hielden beide ploegen elkaar perfect in evenwicht voor rust, onmiddellijk erna kreeg Deurne meer grip op de wedstrijd. Het slaagde erin om een kloof te slaan. Atlantis kreeg nog even een opflakkering (6-6), maar vergat nadien te scoren, zodat Deurne won met 7-11.