Wase blijft onder stoom

Waterpolo

W.M.

BR>

SINT-NIKLAAS -

Met sprekend gemak versloeg leider WZK zaterdag Soignies, tot dan toe de tweede in de stand. Alleen het voor meer dan de helft ondiepe bad (amper 1,20m) van de Henegouwers bemoeilijkte het spelen en hield de score voor het eerst wat beperkter: eindstand 4-13.

De Waaslanders beschouwden Soignies vooraf als een eerste echte test: een onbekende tegenstander in een naar verluidt lastig zwembad. De thuisploeg werd vorig jaar kampioen in derde zonder verliespunten. De goede start wees erop dat zij zich nog hadden versterkt. Bovendien moest bij WZK trainer Jos Andries wegens beroepsverplichtingen verstek laten gaan, zodat zijn doublure Jan Foubert voor het eerst de coaching overnam.

WZK, in de eerste periode aanvallend naar het ondiep, had moeite om de score te openen. Pas na drie minuten brak Marc De Brauwer met een mooie lob het ijs. De bezoekers domineerden duidelijk, maar hadden het moeilijk om voldoende ruimte te creëren. Soignies kon alleen voor gevaar zorgen na uitsluitingen: tussenstand 0-2.

Naar de diepe kant kwam het klasseverschil duidelijker bovendrijven: de midvoor kreeg nu de ruimte en kon scoren of voor gevaar zorgen, met als resultaat een 1-6 stand halfweg. In de derde en vierde periode herhaalde het scenario van voordien zich: Wase weinig productief in het ondiep, duidelijk de betere in het diep. WZK blijft dus onder stoom, want ook de reserven wonnen hun eerste wedstrijd met 5-6. Volgende week komt Mons op bezoek, de andere stijger uit derde.

Nu in het nieuws