"Ik ben ervan overtuigd dat we er op de juiste momenten zullen staan"

Volleybal

D.V.B.

BR>

MELSELE -

AVO Melsele kon in de Oost-Vlaamse derby tegen VDK Gent het talrijk opgekomen thuispubliek geen eerste overwinning in ereklasse aanbieden. Melsele, in het tussenseizoen versterkt met Sigrid Ven, Kim De Booij en libero Griet Van Vaerenbergh, beschikte over te weinig gestalte om de torens van Gent te verschalken.

"Nochtans hadden we het niet onder de markt", bewierookt Gent-coach Sacha Koulberg de prestatie van AVO. "Ik kende de ploeg van enkele seizoenen geleden toen Herentals hier op bezoek kwam. Een wat rare infrastructuur en een thuispubliek dat onvoorwaardelijk achter het team blijft staan. Dat zijn zaken die veel ploegen pijn zullen doen."

AVO-coach Walter Vereeck was vrij tevreden, al interesseerde hij zich meer aan de onvolmaaktheden binnen zijn groep. "Is VDK Gent één van de meest gestalterijke ploegen in ereklasse, dan moeten wij heel wat bescheidener zijn. Met alleen Veronique Tandt als 'grote' speelster zijn wij voortdurend genoodzaakt om de tegenstrever in snelheid te pakken. Willen wij dat spelletje zuiver kunnen spelen, dan mag er niks fout gaan."

"We moeten zelf voldoende servicedruk kunnen ontwikkelen en bovendien moeten onze recepties 'aankomen'. Daar wrong net nu het schoentje. Het ervaren Gent pakte onmiddellijk uit met zware services, zodat wij bijna nooit de eerste tijd konden spelen. Bovendien strafte Gent elk foutje meedogenloos af. Jammer, maar we blijven werken."

"Op het tornooi in Vilvoorde hebben we ons visitekaartje al afgegeven. In de competitie zullen we de eerste weken beslist leergeld betalen. Maar leren zullen we en ik ben ervan overtuigd dat wij er op de juiste momenten zullen staan."

Nu in het nieuws