Paleisrevolutie bij zegevierend Basics Melsele

Basketbal

B.V.W.

BR>

MELSELE -

Eind vorige week stopte Basics Melsele de samenwerking met coach Miel Bedek. Zondagnamiddag leidde assistent-coach Paul Staut de ploeg naar een eerste seizoenzege. Maandagnacht werd Eddy Cornelis als de nieuwe sportieve baas ingehaald. Deze veranderingen hadden ook bestuurlijke gevolgen. Na twintig jaar houdt voorzitter Eddy Schelfhout ermee op. Hij is ontgoocheld over de manier waarop het bestuur achter zijn rug tewerkging.

"Als sommige bestuursleden, zonder mijn medeweten, contacten leggen met kandidaat-coaches, dan voel ik mij gepasseerd", geeft ex-voorzitter Eddy Schelfhout aan. "Al voor de vergadering was de beslissing over het ontslag van Miel Bedek genomen. Bij het begin van het seizoen ging het volledige bestuur nochtans akkoord om de trainer in alle omstandigheden tot het einde van het seizoen te steunen. De spelersgroep stond ook nog altijd achter de trainer. Ik trek daar mijn conclusies uit en stop ermee."

Andre Smet wil weinig kwijt over de ware reden van het ontslag van Miel Bedek: "Bij een deel van het bestuur en ook bij de supporters was er ongenoegen over de houding en handelswijze van de coach. Dat moest een gevolg krijgen. Met Eddy Cornelis trokken we een trainer aan die zijn strepen al verdiende, onder andere bij Oostende, met het vormen van jeugdspelers. Hij past in onze aanpak. We kozen deze keer niet voor een Antwerpenaar. De Antwerpse impact op de club mag niet te groot worden."