Trainer en ploeg ondergaan spectaculaire metamorfose

Volleybal

D.V.B.

BR>

KRUIBEKE -

Analoog met trainer Julien Van de Vijver gaat het ook de goede richting uit met Pardaf Kruibeke. Moest de Pardaf-coach een week geleden nog coachen vanuit een rolstoel, dan was deze week alleen de loopgips nog een zichtbaar gevolg van het motorongeval een tiental dagen geleden. De metamorfose die zijn Pardaf tegen leider Puurs onderging was minstens even spectaculair.

"Op papier hadden wij geen schijn van kans tegen Puurs", stelt Jan Remon. "De Klein-Brabanders hebben op hun loonlijst namen staan als Radu, De Picker, Trochs en andere Krockaerts. Mannen waarvan het huidig Pardaf alleen maar mag en kan dromen."

"Toch verdedigde onze jonge ploeg zich goed. Voor het eerst in deze competitie konden wij een vrij constante opslagdruk ontwikkelen. Gedurende drie sets hielden wij tot 20-20 gelijke tred, maar in de slotfase kwam de klasse en de ervaring van de Duveltjes toch bovendrijven. Vooral de ervaring gaf volgens mij de doorslag. Maken onze jongeren op de cruciale momenten nog foutjes, dan profiteert een ervaren team als Puurs van elke hapering. Jammer, want de setstanden bewijzen dat setwinst erin zat."

Nu in het nieuws