S. Gent wacht op ommekeer

f Basketbal

B.V.W.

BR> Assistent-coach Paul Staut leidde

Basics Melsele

op de vierde speeldag naar de eerste zege. De thuisploeg had daarvoor wel een verlenging nodig. Na 35-35 halfweg waren het de bezoekers die doorlopend vooroplagen (48-57). Bij 70-71 lukte De Verney één op twee vrijworpen en Melsele had een verlenging. Daarin scoorde De Verney acht punten, zodat Basics won met 89-81. Punten: De Jonghe 19, De Verney 19, Ndoye 3, Van den Keybus 18, Willems 8, Dirckx 16, Ruthgeerts 2, Roggeman 4.

Scheldejeugd Temse

zette in een spectaculaire slotfase een scheve situatie recht. Het puurde in extremis een verlenging uit de inspanningen. Daarin, na het uitvallen van uitbinker Wim Gillis, ging de thuisploeg fysiek tenonder. Een slechte start leidde naar 6-18. Na een 28-37 ruststand bleef Denderleeuw voor met 42-52. In de slotfase trok Wim Gillis (10 op 19) zijn ploeg opnieuw bij. Na 70-70 domineerde Hoste onder de korven en bij de afwerking: 74-80. Punten: Temse: Van Peteghem, De Brauwer 2, Veldeman 15, Gillis 25, Laghmich 5, Van Britsom 15, Mens 12. Denderleeuw: S. Van Holsbeeck 5, De Tant 6, Willegems 18, Blomme 12, Vermeulen 6, Van der Kimpen 9, Hoste 18.

Bell's Sint-Niklaas

gaf na drie knappe thuisoverwinningen nu ook op verplaatsing in Ekeren zijn visitekaartje af. De thuisploeg, met voor de eerste keer ex-Bell's-forward Cois Peeters (11 punten) in de ploeg, werd van het kastje naar de muur gespeeld, rust: 27-52. Bell's bleef doorgaan en dat leidde tot een century: 59-109. Punten: Oelbrandt 26, Esajas 13, Van Breedam 17, Bayaert 7, Verhulst 10, Pottiez 20, Vervaet 12.

De

Lokerse vrouwen

wonnen nipt de topper in derde afdeling tegen Luchtbal. Zonder De Wilde, schoolverplichtingen, stond de thuisploeg halfweg op achterstand: 24-28. Coach Heestermans koos voor een goede rotatie. Het duo Van den Bossche-Nowicki was in de tweede periode outstanding en Karin Delrue hield het veertig minuten vol als spelmaakster. De 64-63 winst was eens te meer het resultaat van een collectief sterk geheel. Punten: Van den Bossche 19, Martens 6, Nowicki 21, Baert 2, Van de Walle, Van Herpe, Delrue 6, Van der Gucht 10, Murphy, Van Oostende.

De

vrouwenploeg van Panters Baasrode

zette thuis tegen Legia Gent in de tweede helft (17-22) een scheve situatie recht. De thuisploeg had de betere conditie en haalde daar in de slotfase profijt uit (48-39). Punten: Nicky Penniger 2, De Proft 17, Cocquyt 5, Petra Van Hoorenbeeck 4, Kathy Van den broeck 3, Els Van Causbroeck 14, Ann Penniger 7, Kristel Van Hoorenbeeck.

Hemaco Dendermonde

wandelt momenteel in tweede provinciale door de competitie. Bij Sgolba had de Collegeploeg al bij de rust (25-41) de wedstrijd in zijn defintitieve plooi gelegd. De laatste tien minuten kon coach Coene zijn wisselspelers voluit speelkans gegeven. De Witte scoorde in de eerste helft een 10 op 10 en kwam uit 13 op 15. De collectieve 32 op 56 shotprestatie met 17 op 21 vrijworpen beklemtoont het Dendermonds overwicht: 63-80. Punten: Steyaert 14, Tom Van Acker 4, Hans Van Acker 2, De Witte 31, Janssens 14, Van Rossem 10, Boterbergh 5, Vermeulen, Vermeiren.

f Volleybal

In eerste provinciale haalde

Vernivol Nieuwkerken

een erg gemakkelijke zege tegen het piepjonge en onervaren Assenede (4-15, 6-15 en 6-15). De klus was in drie kwartier geklaard.

De derde set in

VV Temse - Haasdonk

had een eigenaardig slot. Temse-coach Theo Oste had al eerder een waarschuwing gekregen wegens 'tijd winnen' en vroeg bij 11-14 een derde time-out aan. Deze blunder bestrafte de scheidsrechter met geel en een bonuspunt voor Haasdonk, zodat de set meteen afgelopen was.

"Het was nu al de vierde keer op rij dat Haasdonk erg furieus aan de wedstrijd begon, maar nadien de klus te licht opnam", zegt Haasdonk-manager

Eddy Stoop

. "Zowel tegen Eeklo, Denderhoutem als Temse zetten wij in de eerste set een monsterscore op het bord (4-15, 1-15). Nadien werden de teugels telkens iets te los gelaten, met spijtig setverlies tot gevolg."

De geblesseerden zijn aan wederoptreden toe bij

Haavok Haasdonk

. Peter Van der Sypt vierde in Temse zijn wederoptreden bij de reserven. Stefan De Coninck kwam terug van een maandje vakantie en ook op de diensten van Eli Janssens mag men binnenkort rekenen. Vermits ook Jan Van Raemdonck en Wim Stoop naar hun beste conditie lijken toe te groeien, wachten de Haasdonkenaars beslist nog zonnige tijden.

Bij

Sigivok

worden de geblesseerden binnenkort opnieuw op training verwacht. De schouderblessure van Kurt Wellens is in dergelijke mate genezen dat zijn wederoptreden voor binnen een tweetal weken is voorzien. Ook Olivier De Saeger, die eerder met klierkoorts langs de kant moest blijven, krijgt wellicht eind deze maand opnieuw het licht op groen.

Na eerder al tegen Kalken in het zand te hebben gebeten, moest titelkandidaat

Okee Wachtebeke

ook in het nog ongeslagen Borsbeke/Herzele zijn meerdere erkennen. In de eerste twee sets nam Wachtebeke een furieuze start (tweemaal 0-6), maar Borsbeke remonteerde hen. In de derde set doofde de kaars van Okee volledig uit (15-10, 16-14, 15-2).

Bij de vrouwen in eerste provinciale blijft

Grembergen

ook na vier speeldagen de dans leiden. Op bezoek bij Kangoeroes Aalst had het de winst vooral te danken aan speelster-trainster Katrien Martens, die tot driemaal toe haar ploeg over de streep trok (13-15, 17-15, 13-15, 12-15).

In tweede provinciale liet

Oudegem B

er geen gras over groeien bij VDK Gent C (1-15, 1-15, 6-15). Het rijpere Oudegem, met Conny Borms en Danielle Ghesqière als sterkhoudsters, serveerde de jonge Stroppen op een hoopje.

Nog in tweede provinciale behaalde

AVO Melsele B

tegen

Stekene

een vierde overwinning op rij. Speelster-trainster Hilde Staut maakte van de zwakte van Stekene gebruik om alle speelsters te laten opdraven. (1-15, 0-15, 6-15).

"Met Hilde De Bock en Karen Smet haalden we ongetwijfeld ervaring en klasse in huis, maar in zijn totaliteit is onze ploeg ontegensprekelijk verjongd. Strandden we vorig seizoen op de derde plaats, dan beogen wij dit seizoen eenzelfde resultaat. Een titel of promotie zou meegenomen zijn, maar is geenszins de bedoeling. Laat ons alstublieft nog enkele jaartjes rustig bijleren", smeekt Hilde Staut, trainster van

AVO Melsele B

.

Basketbal

GENT -

Siemens Gent heeft een bewogen competitiebegin achter de rug. Eerst waren er de berichten over een financiële put van enkele miljoenen, waarvoor volgens voorzitter De Ruyver een oplossing werd uitgewerkt. "We kwamen met de fiscus tot een akkoord om de achterstallen van meer dan 30 miljoen over een termijn van vijf jaar af te betalen. Daarvoor voerden we ons budget dit seizoen op, zodat we moeten kunnen rondkomen. Ik ben gerust in een goede afloop, want anders ik had mijn lot nooit aan de club verbonden."

De Gentse bestuurslui zitten ook verveeld met de sportieve gang van zaken. Na vier speeldagen blijft het wachten op de eerste winst. Bij Wevelgem kon nieuwbakken trainer André Maes, die vorige week Dick Lien verving, het roer niet omgooien. "Geef me nog wat tijd", vraagt de coach. "We moeten opnieuw de batterijen opladen en de sportieve afspraken herbekijken. Hierbij zal ik mijn assistent-coach Harvey Jones meer inspraak geven. Tegen Ieper moeten we zaterdag voor de zege gaan. We moeten dringend pogen de aansluiting met onze voorgangers te bewerkstelligen."

Nu in het nieuws