"Ik voel me verantwoordelijk voor deze nieuwe nederlaag"

Wim Van Britsom verspeelt met Scheldejeugd eerste seizoenzege in de verlenging

Beno Van Winckel

BR>

TEMSE -

De meest fervente Scheldejeugd-supporter had na de wedstrijd tegen Denderleeuw te doen met Wim Van Britsom. Hij miste op anderhalve seconde van de reglementaire speeltijd één van zijn twee vrijworpen. Temse kwam daardoor niet verder dan 70-70 bij het einde. In de verlenging ging Scheldejeugd de boot in.

Basketbal

"Ik voel me verantwoordelijk voor het verlies. Ik had die twee vrijworpen moeten omzetten. Dan hadden we onze eerste zege beet en viel er veel druk van de groep af. Ik vind het erg. Anderhalf uur voor de match stond ik in de zaal op vrijworpen te trainen. Op het moment dat het moest, liep het verkeerd", weet Wim Van Britsom. Niemand van de club wijst

Britsken

met de vinger. Zijn explosiviteit lag aan de basis van de terugkeer.

Ook na vier matchen kon Scheldejeugd de nul dus niet wegvegen. De thuisploeg miste zijn start. Na zes minuten stond er 6-18 op het scorebord. De achtervolging eiste te veel krachten en die kwam Temse in de slotfase tekort. "Iedereen doet enorm zijn best. Om de gekende redenen is de topvorm er nog niet. We hebben nog te weinig rotatiemogelijkheden om een bestendig peil aan te houden", meent Dré Van Wauwe.

Pech

"De pech blijft ons achtervolgen", debiteert Farid Laghmich. "De slechte start bleef ons de hele wedstrijd achtervolgen. Op het moment dat we in de match kwamen, ontbrak het ons aan een beetje meeval. We hebben onszelf niets te verwijten en zeker Wim Van Britsom niet. Hij moet zich niet verantwoordelijk voelen."

Kapitein Jo De Brauwer geeft toe dat er nog tekortkomingen zijn: "Denderleeuw had duidelijk een fysiek overwicht. De groep waar we het momenteel mee doen, heeft nog geen veertig minuten in de benen. Spelers die uit blessure komen hebben tijd nodig. Het is te gemakkelijk om de nederlaag bij iemand anders te leggen."

"Het moet me toch van het hart dat we niet door de scheidsrechters werden gespaard. Op cruciale momenten vielen hun beslissingen duidelijk in ons nadeel, om het nog zacht uitdrukken. Het belangrijkste is dat we moeten blijven vechten. Tegen de volgende competitiematch is de ploeg compleet en zullen we een stuk weerbaarder zijn."

Nu in het nieuws