Christof Van Gaeveren haalt Belgische titel

Waterski

D.V.B.

BR>

LUIK -

Sensatie in de Formule 3 tijdens de laatste manche van het BK toen bleek dat de 23 punten voorsprong die Kurt Sleekx voor aanvang van die laatste manche had onvoldoende waren. Bijna de volledige wedstrijd skiede Sleekx in het spoor van Christof Van Gaeveren, tweede in de stand. Het werd een spannende strijd om seconden. Te spannend voor de piloot van Kurt Sleekx, die aan de laatste keerboei in de fout ging. Meteen ging de overwinning en de titel naar de 17-jarige Hammenaar.

In de formule 2 ging de Belgische titel naar Rik De Brabander uit Grembergen. Ook hij haalde in Luik een dubbelslag.

Minivoetbal

Latem sleept spelers van Appels voor de rechter

SINT-MARTENS-LATEM -

Er heerst opschudding aan de Belgische minivoetbaltop nu Loewe Sint-Martens-Latem de Appels-spelers Nico Rasschaert en Hans Van De Velde voor de rechtbank sleept. De Latemse club verwijt beide spelers contractbreuk. Beiden tekenden enkele maanden geleden een verbintenis bij Latem maar oordeelden in een latere fase toch opnieuw voor Appels te spelen. Bij Latem waren ze in alle staten en na een grondige rondvraag bij de bevoegde instanties besloot Latem-voorzitter Serge De Witte alsnog naar de rechter te stappen.

"Waarvoor dienen contracten nog als ze niet worden nageleefd? Ik wil gewoon dat de puntjes op de i worden gezet", stelt de Latemse voorzitter. Wordt vervolgd.